Zorg jij dat iedereen met dit mooie weer naar buiten kan?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Welzijn HW

Oud-Beijerland – Voor veel mensen betekent mooi weer lekker fietsen en buiten zijn. Maar niet voor iedereen: sommige mensen kunnen door omstandigheden niet gemakkelijk naar buiten, komen vaak niet verder dan de eigen tuin en fietsen? Dat is soms iets uit een ver verleden. Dat kan anders en daarom is in Oud-Beijerland het project Fietsriksja Oud-Beijerland actief om te zorgen dat ook deze mensen weer eens de wind in hun haren voelen. Help je dit voorjaar en de komende zomer mee om dat voor hen waar te maken?

“Het is heel flexibel vrijwilligerswerk, want je overlegt zelf met de aanvrager wanneer je fietst en hoe lang. Dat maakt het heel fijn om te doen, vooral ook omdat het lekker buiten is. Je moet wel een beetje sterk zijn: de riksja weegt natuurlijk wel wat, ook al is hij elektrisch, er gaan immers passagiers mee. Er kunnen twee mensen op de riksja.”, vertelt Iris Filius, initiatiefneemster van het project.

“Voor we mensen op pad sturen, krijgen ze natuurlijk eerst een goede uitleg van de fiets en een kleine training in hoe ze ermee om moeten gaan. Dat doet Bas Luijendijk, die ook al vanaf het begin betrokken is bij het project”, vervolgt Iris. “We doen dit nu al een aantal jaren, maar in de coronatijd natuurlijk niet. Daarom zijn we nu weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ervoor willen zorgen dat mensen die niet veel meer buiten komen, de wind weer in hun haren kunnen voelen!”

Dus: wilt je deze zomer ook lekker fietsen en neemt je dan graag iemand mee? Neem dan contact met ons op dor een mailtje te sturen naar [email protected], of bel Rinske Koldenhof, 0682061707.

Fietsriksja Oud-Beijerland is een vrijwilligersinitiatief dat wordt ondersteund door Welzijn Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren