NBSVV dichtbij handhaving na winst op SCO’63

7 Min Read

Dankzij een 1-2 overwinning op SCO’63 heeft NBSVV een goede stap gezet in de strijd tegen degradatie. De tegenstander uit Spijkenisse is door deze uitslag, na Piershil, de tweede degradant van 4H geworden.

Een voortvarende start bracht NBSVV reeds in de 6e minuut op een 0-1 voorsprong. William Benard gaf de bal precies mee in de loop van spitsenmaatje Martijn van Zuuren, die de bal beheerst langs de thuiskeeper in de hoek van het doel schoot. Vier minuten later was de wedstrijd van Van Zuuren al voorbij door blessureleed. Hij werd vervangen door Guus Smulders.Vervolgens liet vooral de scheidsrechter zich gelden door het spel dood te fluiten en iedere opmerking te bestraffen met geel. Hij was zijn eigen wedstrijd al in de kleedkamers begonnen, zo bleek achteraf. Het kwam de overigens sportieve wedstrijd niet ten goede. Een correcte sliding van Roman de Groot, die zuiver op de bal was, werd eveneens met geel bestraft. Het was niet eens een overtreding, laat staan een kaart. Na een half uur was er de eerste gerichte doelpogingvan SCO’63, maar de inzet spatte via de lat terug het veld in. Een minuut later stuitte de thuisploeg op NBSVV-keeper Kevin Vermaat. Kort daarna kreeg Roman de Groot zijn tweede gele kaart omdat hij de bal iets te lang zou hebben vastgehouden. Tweemaal geel is rood, dus moest NBSVV met 10 man verder. Middenvelder Pieter Vogelaar werd een linie naar achteren gehaald. De andere mannen op het midden, aanvoerder Patrick Ridderhof, Harmen Schipper en Carlo Boender, moesten daardoor nog een tandje harder lopen dan ze normaal al doen. Het spelbeeld veranderde echter wel, want SCO’63 was nadien veel vaker op de helft van de Nieuw-Beijerlanders te vinden. De minimale voorsprong kon tot aan de rust worden vastgehouden, met een uitblinkende Thijs Moree als voorbeeld van hoe je met zo’n ondertal moet omgaan: strijden voor iedere bal.

In de rust heerste er een verbouwereerde sfeer rond de kantine over het merkwaardige en pietluttige fluiten van de scheidsrechter. Een hele serie gele kaarten, waarvan niet één terecht, zo oordeelden de supporters van beide clubs. Er kwam nog een helft en de vraag was hoe het zou aflopen als het zo doorging. Al in de derde minuut na rust viel de gelijkmaker. Via een corner werd de bal voor het NSBVVdoel niet goed weggewerkt, waardoor SCO’63 de bal van de dichtbij hard in de kruising kon jagen: 1-1. Hoewel de thuisploeg met een mannetje meer op het middenveld een optisch overwicht had, werd het niet vaak heel gevaarlijk. Eenmaal echter wel, toen laatste man Stefan Hokke op de doellijn redding moest brengen. Maar meestal was SCO’63 in de buurt van het doel niet nauwkeurig en daardoor bleef NBSVV nog redelijk makkelijk overeind. Beste man aan de zijde van de Nieuw-Beijerlanders was nog steeds Thijs Moree, die menig aanval wist te onderbreken en zijn doelman Vermaat, tot diens opluchting, vaak buiten schot wist te houden. Aan de andere kant deed Dave Arensman nauwelijks voor Moree onder. Met nog een kwartier op de klok nam NBSVV opnieuw de leiding. Vanaf de hoek van het strafschopgebied krulde William Benard de bal met links prachtig over de SCO-doelman in de verre kruising: 1-2. Een welkom doelpunt op een belangrijk moment in de wedstrijd en de competitie. De thuisploeg moest nu wel risico’s nemen, want zelfs aan een gelijkspel hadden de Spijkenissers niks. Meermaals verschenen zij nog voor het doel van Kevin Vermaat, maar de afronding was niet zuiver of Vermaat lag in de weg.

Met nog vijf minuten op de klok staakte de leidsman opeens de wedstrijd. Niet vanwege wanordelijkheden op het veld, maar vanwege opmerkingen op zijn leiding vanuit de spaarzame toeschouwers. Hij eiste vervolgens van het SCO’63-bestuur dat iedereen rondom het veld weg moest. Nadat dat iedereen duidelijk was en het publiek daaraan gehoor had gegeven door zich in en om de kantine terug te trekken, werd de wedstrijd na een kwartier onderbreking hervat. De thuisploeg zette nog even vol in op de aanval, onder andere door twee extra aanvallers in te brengen. Dat leidde nog tot enkele corners, maar aan de andere kant kregende NBSVV-ers Harmen Schipper en Guus Smulders ieder een grote kans de wedstrijd in het slot te gooien. Het bleef echter bij 1-2.

Uw verslaggever stopt met de schrijverij voor NBSVV1.Gelukkig met een verslag van deze zeer welkome overwinning, waardoor (na vorige week Transvalia) DRL werd gepasseerd op de ranglijst. NBSVV staat weliswaar op een mooie 8e plaats, maar is nog niet veilig. Naast genoemde ploegen kunnen Simonshaven en Bolnes de Nieuw-Beijerlanders nog achterhalen. Daar is wel alle pech voor nodig, maar NSBVV heeft het lot sowieso tot de laatste wedstrijd in eigen hand. Wonderlijk genoeg is het linker rijtjeook nog in beeld. Trainer Mark Smeding heeft echt het maximale uit deze groep gehaald dit seizoen. De doelstelling vooraf was helder: handhaving in de vierde klasse. Dat is bijna bereikt. Ondanks de nodige, soms langdurige, blessures van meerdere spelers. Daardoor moest er vaak worden geschoven in de opstelling. Een groot compliment voor alle basisspelers, invallers en staf dat er toch de nodige punten bijeen werden gevoetbald. Veel succes met de laatste loodjes!