“Bach bij Kaarslicht” in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto PR

Mijnsheerenland – Op zaterdag 7 januari organiseert Musica Laurentius het eerste concert van 2023. Zoals gebruikelijk begint het nieuwe jaar met een Bachprogramma, met als motto: “Bach bij Kaarslicht”. Rien Donkersloot heeft een prachtige en veelzijdige selectie uit Bachs orgelmuziek gemaakt.

Het concert wordt geopend met het feestelijke Preludium en Fuga in D; een werk van de jonge Bach waarin de invloeden van Noord-Duitse componisten duidelijk waarneembaar zijn. Vervolgens klinkt een variatiereeks in Italiaanse stijl, ‘Aria variata alla maniera italiana’, waarmee de diversiteit aan klankkleuren van het orgel uitgebreid gedemonstreerd zal worden.

Verder klinkt de zesde triosonate; een meesterwerk, vol speelsheid en virtuositeit in de hoekdelen en in het middendeel heel melancholisch.Het concert zal worden besloten met het monumentale Preludium en Fuga in G. In dit werk is het met name de levendige fuga die de luisteraar ademloos meevoert tot een geweldige slotclimax.   

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Er is een pinapparaat aanwezig!Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Kijk ook op: www.musicalaurentius.nl of de website van Rien Donkersloot: www.riendonkersloot.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.