Komst nieuwe speeltuin Klaaswaal met ijs gevierd

0
154

IMG_9153Eind vorig jaar bood Roos Blokhout uit Klaaswaal een petitie aan tijdens de raadsvergadering. Met deze petitie vroeg zij aandacht voor een nieuwe speelvoorziening aan de Bremstraat in Klaaswaal. De raad ging akkoord en het vorige college gaf uitvoering aan de petitie. Woensdagmiddag 30 april 2014 trakteerden wethouder Bas Boelhouwers en Roos Blokhout de aanwezige kinderen in de nieuwe speeltuin op een lekker ijsje. Hiervoor moesten ze wel eerst een parcours afleggen door de nieuwe speeltuin onder toeziend oog van de jongerenwerker.

Natuurlijke uitstraling
De voormalige speelvoorziening aan de Bremstraat was nodig aan vervanging toe. Vanaf 18 maart startte de gemeente met het verwijderen van de oude speelattributen en kon vervolgens aan de slag met het aanleggen van de nieuwe attributen. De nieuwe speeltuin heeft een natuurlijke uitstraling gekregen door het gebruik van natuurlijke materialen. In de speeltuin kunnen de kinderen zich uitleven op een schommel, glijbanen, klimtoestellen en balk.

Buitenspelen is gezond
Buitenspelen levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de gemeente maar ook aan de gezondheid van de kinderen. Het is daarom van belang dat er plaatsen zijn waar kinderen in de gemeente fijn en veilig kunnen buitenspelen.

Inhaalslag opkappen speelvoorzieningen

Het ontbrak de gemeente aan beleid gericht op openbare speelvoorzieningen. Vanuit de uitkomsten van het burgertevredenheidsonderzoek 2011 en het recente onderhoudsrapport blijkt dat het zeer wenselijk is dat de gemeente op dit gebied beleid ontwikkelt. In 2013 formuleerde de gemeente een duidelijke visie op de openbare speelvoorzieningen. Het voormalige college besloot eind vorig jaar in te stemmen met de aanpak van de openbare speelvoorzieningen. Dit houdt in dat de gemeente in 2014 start met een inhaalslag om de huidige speelvoorzieningen in Klaaswaal en Numansdorp op te knappen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.