NSVV na een moeilijk seizoen gedegradeerd naar de derde klasse

0
167

dsc_1861NUMANSDORPAan de vooravond van de laatste wedstrijddag waren er vele bespiegelingen over de mogelijkheden met betrekking tot degradatie en nacompetitie. Immers, voor deze drie plaatsen kwamen nog maar liefst zeven ploegen in aanmerking. Het belangrijkste blijft natuurlijk, dat je dan zelf het heft in handen moet nemen en de laatste wedstrijd moet winnen en dat je dus niet afhankelijk wordt van de resultaten van andere wedstrijden. Maar vandaag was hiervan geen sprake. Met name in de eerste helft had NSVV totaal geen kijk op het spel van Botlek, dat ,zoals het hoort, zijn sportieve plicht deed en de wedstrijd al snel in het slot gooide.

Al in de 2e minuut kon de thuisclub een doelpunt bejubelen. Een pass vanuit het middenveld werd door de verdediging niet goed beoordeeld en John Ackon was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken; 1 – 0. Natuurlijk waren de Numansdorpers niet verslagen en gingen op jacht naar de gelijkmaker en na 11 minuten was deze een feit, toen Jasper Huisman een vrije schop mocht nemen in de buurt van de zijlijn. Zijn schot was loepzuiver en de Spijkenisser keeper verkeek zich er op en de bal lag in het net; 1 – 1.

Dit leek het sein om door te gaan. Maar Botlek liet zich ook niet van de wijs brengen. Beide ploegen kregen kansen. Zo moest Thierry Bekker een bal van de lijn halen en aan de andere kant pakte Leroy van Oosten een kopbal van Kelvin van der Giesen. Na 17 minuten viel er weer een doelpunt voor de thuisclub, dat een kopie was van het eerste doelpunt. Nu was het de 47-jarige John Lopez Cruz die de bal op John Ackon speelde en die benutte wederom deze mogelijkheid; 2 – 1.

En Botlek ging door. Na een half uur ging het er nog donkerder uitzien voor de Hoeksche Waarders toen Jordy de Winter vanaf zeker 30 meter een afstandsschot, waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing, kansloos voor Melvin Kruijthof in het doel zag belanden en daarmee waarschijnlijk het mooiste doelpunt van het seizoen maakte; 3 – 1.

En nog was de gifbeker voor NSVV nog niet leeg, want kort voor de rust reageerde Botlek alert, toen een Numansdorpse aanval vast liep in het Spijkenisser strafschopgebied, waarna Milco Milojevic op de linkerflank goed werd aangespeeld en de verdediging zijn hielen liet zien, de bal goed voortrok, waar Nasser Abdalla klaar stond om de bal goed in te koppen en daarmee de koppositie in het topscorersklassement van het Rotterdams Dagblad verstevigde; 4 – 1.

Daarmee werd de rust bereikt en om in de tweede helft de zaak alsnog recht te zetten, moest er toch wel een wondertje geschieden. Zover kwam het niet. Weliswaar verzette NSVV de bakens, maar het zou onvoldoende zijn om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Wel kwam in de 57e minuut NSVV dichterbij. Yoeron van der Ree ontsnapte aan de verdediging van de thuisclub en wilde een 1-2 combinatie opzetten, maar een verdediger van Botlek beroerde de bal met de hand binnen het strafschopgebied en dat betekende dus een strafschop. Yoeron van der Ree ging zelf achter de bal staan en schoot de bal zuiver in het net; 4 – 2.

De hoop was nu gevestigd op een stevig offensief van NSVV om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. De thuisclub verleende echter geen medewerking en hield  de verdediging gesloten en zelf kreeg het, door de offensieve drang van NSVV, voldoende ruimte om te counteren. Peter Jan Cazander en Kelvin van der Giesen waren nog het dichtst bij een treffer, maar aan de andere kant kon hetzelfde gezegd worden bij mogelijkheden voor Nasser Abdalla en Tim Oppong, wiens schot via een verdediger naast het doel rolde. Maar na 79 minuten viel dan voor NSVV definitief het doek. John Ackon bereikte de vrijstaande Tim Oppong, die de bal nu wel in het doel schoof; 5 – 2. Hierna kregen beide ploegen nog twee kansen, waarbij een schot van Milco Milojevic op de paal belandde, maar deze mogelijkheden hadden alleen nog statistische  waarden.

Het zwaard van Damocles had zijn werk gedaan. Doordat Pernis won van CWO en Hellevoetsluis heel verrassend kampioen Brielle versloeg, zal NSVV volgend seizoen zijn wedstrijden in de derde klasse moeten spelen. Hellevoetsluis en Pernis mogen via de nacompetitie  proberen alsnog een ticket voor de tweede klasse te bemachtigen.

Stijgende en dalende lijnen wisselen elkaar altijd af. Voor NSVV is het te hopen, dat het dieptepunt nu bereikt is en dat we volgend seizoen de weg naar boven zullen inslaan, zodat we volgend jaar om deze tijd het seizoen op een vrolijker wijze kunnen afsluiten. Als we met zijn allen de handen ineen slaan, moet dat mogelijk zijn.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Robin Verhoeven (67e Oskar van Gelderen), Yoeron van der Ree, Marco Mann, Thierry Bekker, Jacco den Haan, Mitchel Louwerens, Jasper Huisman, Kelvin van der Giesen, Peter Jan Cazander, Jeroen Voshart

Ruststand: 4 – 1
Eindstand: 5 – 2

Scoreverloop:
  2e min.     1 – 0     John Ackon
11e min.     1 – 1     Jasper Huisman
17e min.     2 – 1     John Ackon
30e min.     3 – 1     Jordy de Winter
43e min.     4 – 1     Nasser Abdalla
57e min.     4 – 2     Yoeron van der Ree (strafschop)
79e min.     5 – 2     Tim Oppong

Geschreven door: Ed Zwaal – Foto Cindy Vos NSVV

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.