SHO Oud-Beijerland laat de punten achter in Noordwijk

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

logo shoNoordwijk – In de afsluitende wedstrijd van de tweede periode moest SHO met het bezoek aan Noordwijk nog wat puntjes aan het totaal zien toe te voegen.

Op sportpark Duinwetering is wel het een en ander veranderd. Het veld een kwart slag gedraaid, kunstgras en een indrukwekkend bouwwwerk met kleedkamers, kantine, sponsor- en kantoorruimtes, tribune en sporthal. Het kan niet op en niets deed nog denken aan het laatste bezoek van SHO op 6 oktober 2007, (2-1).

Eén wijzing bij SHO ten opzichte van de opstelling tegen Quick Boys. Paul Scheurwater verving op het middenveld de geblesseerde Robin Ringelenberg. De eerste mogelijkheid voor SHO was voor Scheurwater maar de Ambachter produceerde een afzwaaier. SHO voetbalde in het begin aardig mee maar de gastheren namen langzaam maar zeker het heft in handen. Het leverde aanvankelijk niet veel op tot dat halverwege het eerste bedrijf Overvliet opdook voor doelman De Vaal met een prima redding van de sluitpost. Op het halve uur een kans voor Henk Roeland maar de spits zag Amerzine de bal, uit moeilijke hoek, klemvast pakken. Kort daarna ontsnapte SHO bij een kopbal van aanvoerder Goncalves die net langs de kruising verdween. Het venijn zat ook nu weer in de staart. Wilson Lima blokkeerde op de punt van de zestien een tegenstander en kreeg daarvoor een gele kaart te zien. De vrije trap verdween ruim over het doel. Terwijl een aantal bezoekers al op weg waren naar de koffie kwam de thuisclub toch nog op voorsprong. Emiel Wendt werd op maat bediend en via de vingertoppen van Brian de Vaal bracht hij zijn team op voorsprong, 1-0. Nog voordat beide ploegen konden inrukken liep de doelpuntenmaker tegen een gele kaart aan na een pittige overtreding op Roy Fernandes.

Na de onderbreking waren het de gastheren die SHO op eigen helft wisten vast te zetten. Sporadisch wisten de Beijerlanders wat af te dwingen. Een indraaiende corner van Geert Bakker kon moeizaam worden weggewerkt en een afvallende bal na een SHO uitval werd door Bakker nonchalant naast geschoten. Het was ploeteren voor SHO en de drie vertrekkende aanvallers van SHO konden nauwelijks imponeren. Na een uur raakte Diederick Hoogerwaard na een kopduel geblesseerd maar kon na een ruime behandeling toch verder. Bij SHO was toen al Ricardo Rapmund op het middenveld de vervanger van Paul Scheurwater. Met nog twintig minuten te gaan werd er achterin bij SHO onvoldoende opruiming gehouden waarna Maurits Splinter met een uithaal voor de 2-0 tekende. Feitelijk was dat al de beslissing van het duel dat een paar minuten later definitief in het slot viel. Na een lichte overtreding kreeg Wilson Lima geel, zijn tweede, evenals Splinter die voor eigen rechter speelde en blij mocht zijn met slechts geel. Lima dus naar de kant en Noordwijk buitte het voordeel meteen uit door via James 3-0 te maken. Aanvoerder Dennis Groosjohan kreeg daarna ook geel omdat hij de bal uit frustratie nogmaals tegen de touwen joeg. Daarmee drukte scheidsrechter De Waard nadrukkelijk zijn stempel op deze wedstrijd en op SHO – Ter Leede van volgende week omdat Lima en Groosjohan dan zullen moeten toekijken. De warrig leidende Amsterdammer verzuimde daarna om Hoogerwaard op de bon te slingeren na een pittige en onnodige overtreding op Joey Kleijn. Noordwijk liet overigens na om de trekker nog meerdere keren over te halen en vond het met 3-0 eigenlijk wel goed. Zij behalen zo na vier nederlagen een verdiende overwinning op een onmachtig SHO dat geen moment zicht heeft gehad op een bevredigend resultaat. SHO beëindigde de tweede periode met slechts zeven punten, één minder dan in de eerste periode die ook nog een wedstrijd minder telde. Tijd dus voor een stevige eindsprint met twee thuiswedstrijden voor de boeg.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren