Piershil verliest thuis van titelkandidaat Zuidland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

08-05-208-hvlPiershil – De belangen waren groot, Zuidland kon een belangrijke stap zetten op weg naar de titel en Piershil kon met een zege medefavoriet voor het winnen van de derde periode worden. Door de opmars van Piershil leek het een lastige uitbeurt te gaan worden voor Zuidland, niets was minder waar.

 

Na 0-1 halverwege ging de ploeg van Adri van Tiggelen met een 0-2 zege in de knip weer richting ‘sland’. De Piershilse trainers Smit en Aliradja konden niet beschikken over Alex van Dijk (nota bene vanwege een uitje van de kledingsponsor van Piershil), Sebastiaan van Vreeswijk (prettige familieomstandigheden) en Ricardo Hoogwerf (geblesseerd). Het gemis van een basisspeler in iedere linie had zijn weerslag op de ploeg, geen moment ontstond het idee dat Piershil zou gaan stunten. “We waren er vandaag niet”, zo vatte trainer Aliradja van Piershil het na afloop samen. Na 18 minuten werd de koploper wel in een zetel geholpen, een te gemakkelijk gegeven strafschop werd door aanvoerder Marcel van den Berg dankbaar verzilverd: 0-1.

In de tweede helft kon Piershil geen potten breken, Zuidland dicteerde het spel. Scheidsrechter Roozeboom kende eveneens een mindere dag, al leverde zijn optreden vooral meewarigheid op. Dieptepunt daarbij was het op goed geluk uitdelen van een gele kaart aan een Piershillenaar, terwijl het juist Zuidlander John van Tiggelen was die in zijn rug een sneer uitdeelde over de meelijwekkende leiding. Gelukkig werd de ellende eerlijk over beide teams verdeeld, want alle aandacht en eer voor de overwinning hoorden te liggen bij een geconcentreerd spelend Zuidland. Vlak nadat Sjoerd Singor uit een sporadische kans een corner net naast kopte besliste Sediq Walizada na 56 minuten de wedstrijd. Vanaf 25 meter mikte hij de bal bekeken over doelman Konings: 0-2. Door het verlies van Oude Maas bij Spirit is Zuidland zo goed als kampioen, zes punten voor met drie wedstrijden te gaan. Zuidland moet aankomend week thuis tegen Strijen wat probeert de nacompetitie nog te halen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren