SV Piershil geeft Drechtstreek klop met 4 – 0

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

PIERSHIL – Piershil 1 heeft een even eenvoudige als opvallende 4-0 overwinning behaald op Drechtstreek 1, de 300ste thuisoverwinning sedert de heroprichting in 1959. “Deze was voor Rob”, zo liet aanvoerder Sjoerd Singor meteen na afloop van de wedstrijd weten.

De Piershilse captain doelde daarmee op de afgelopen week ontslagen trainer Rob Ouwens. Mede door toedoen van assistent-trainer Faisel Aliradja, die een aantal wijzigingen doorvoerde in de opstelling en zijn ploeg met een uitstekend strijdplan de wei in stuurde, kreeg een eerbetoon aan de ontslagen oefenmeester op overtuigende wijze vorm. Wat de reden ook was, Piershil liet haar slechtste seizoensprestatie (4-0 verlies tegen een matig Botlek) volgen door de beste seizoensprestatie. “Klaarblijkelijk hebben een aantal spelers een incident zoals afgelopen week nodig om zich te kunnen motiveren”, zo moest aanvoerder Singor ook erkennen. Voor het eerst dit seizoen werd de belofte ingelost en liet de van kwaliteit bulkende spelersgroep zien waartoe het in staat is. Opponent Drechtstreek kwam niet in het stuk voor, uitgerekend op het terrein waarop de rood-witten dit seizoen nog geen enkel punt wisten te behalen tot aan vandaag. Edwin Bestebreur opende snel de score, aanvoerder Singor kopte na 14 minuten de 2-0 binnen. Toen het ook nog 3-0 werd door Bestebreur, doelman Schutte moest een vrije trap van Lindhout lossen, was de wedstrijd na een half uur al gespeeld.

Schermafbeelding 2014-11-23 om 21.46.23

In de tweede helft was er geen vuiltje meer aan de lucht, de thuisclub bleef het publiek verwennen met passie, strijd, inzet en bij tijd en wijle oogstrelend voetbal. Joost Both, die er na 58 minuten ook nog 4-0 van maakte, gaf de grootste zege van het seizoen nog extra glans. “We hadden ze zelfs nog meer pijn kunnen doen”, zo sprak de succesvolle interim-coach Aliradja na afloop. Hij bedoelde daarmee de vele kansen die Piershil nog wist te creëren na de 4-0. Zijn ploeg bleef jagen tot het laatste fluitsignaal, alles gevend, met kramp ter aarde stortend. Na afloop volgde een mooi gebaar toen de gehele spelersgroep de op het terrein aanwezige ex-trainer Ouwens betrok in de feestvreugde. Al zal hij zich meerdere malen fronsend hebben afgevraagd waarom zijn trouwe spelersgroep onder zijn bewind een dergelijk niveau niet eenmaal wist te behalen of zelfs maar te benaderen. Voorzitter Klaas van Etten keek tenslotte terug op een turbulente week na een merkwaardige wedstrijd. “Zoals eerder aangeven ging het ontslag niet over de resultaten. Er zijn diverse afspraken gemaakt met betrekking tot de lange termijn, hier zijn meerdere malen gesprekken over gevoerd met Rob. We zijn er telkens niet uitgekomen en dan houdt het een keer op, hoe jammer ook. Niets of niemand is groter dan de club. Het bestuur niet, de spelers niet, de trainer niet”.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser, Sjoerd Singor, Erwin de Geus, Jurriaan Lindhout (46. Patrick Korpel), Wesley Koedam, Ricardo Hoogwerf, Joost Both, Edwin Bestebreur (69. Kevin Koesveld), Darwyn Pennock (80. Danny Verveer), Alex van Dijk


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren