Afspraken over nieuwe accommodatie GOZ Mijnsheerenland vastgesteld

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

417542_283656615029784_1334744516_nMijnsheerenland – Gemeente Binnenmaas en voetbalvereniging GOZ in Mijnsheerenland hebben na enige tijd van stilte de gesprekken over de bouw van een nieuwe clubaccommodatie met elkaar hervat.  De eerder opgestelde samenwerkingsovereenkomst is opnieuw besproken en naar aanleiding daarvan zijn enkele aanvullingen vastgesteld die tot een maatwerkoplossing leiden.

Door dit maatwerk, komt er weer voortgang in de uitvoering van de plannen voor zowel de verplaatsing van de supermarkt en de ontwikkeling van het multifunctionele centrum als voor de realisatie van het nieuwe clubgebouw van v.v. GOZ. Dit alles in het kader van het project Dorpsplan in het centrum van Mijnsheerenland. De gemeente is gebonden aan de afspraken die zij met haar projectpartners heeft.  Er is een akkoord over de verplaatsing van de supermarkt en bovendien is gestart met de ontwikkeling van het multifunctioneel centrum.

De voetbalvereniging en gemeente zijn overeengekomen dat GOZ op 1 januari 2015 haar huidige clubaccommodatie overdraagt aan de gemeente om de sloop daarvan mogelijk te maken. Dit is noodzakelijk om uitvoering van het project Dorpshart mogelijk te maken. Als gevolg hiervan zal v.v. GOZ wellicht enige tijd op tijdelijke huisvesting aangewezen zijn.

Ten aanzien van de financiering en aanbestedingsvereisten zijn maatwerkafspraken gemaakt. Het maatwerk wordt vastgelegd in een addendum (aanhangsel) op de eerder gesloten samenwerkingsovereenkomst.

Asbest

maxresdefault-3

In April 2014 werd het terrein rondom het clubgebouw van GOZ in Mijnsheerenland afgezet in verband met het opruimen van enkele aangetroffen asbestdeeltjes. De asbestresten zijn inmiddels handmatig door een saneringsbedrijf verwijderd. Daarnaast is op het bestaande dak van de clubaccommodatie een beschermende laag aangebracht om te voorkomen dat in de toekomst nog delen kunnen losraken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren