FC Binnenmaas houdt net geen stand tegen Alblas

afbeelding 1 FCB - De AlblasMAASDAM – In de thuiswedstrijd tegen de Alblas is het Binnenmaas niet gelukt om de drie punten in eigen huis te houden. Binnenmaas startte de eerste helft nog wel redelijk en kwam al snel op 1-0. Een goed genomen corner door Remco van der Stel werd bij de tweede paal knap ingekopt door Kevin Kuijer.

Daarna kreeg Binnenmaas tot twee keer toe de kans om de marge te verdubbelen maar slaagde daar helaas niet in. Eerst was het Bas de Kruijff die door een goede crossbal van Desi Sanderse voor de keeper werd gezet maar de doelman redde de harde inzet knap. Daarna werd Remco van der Stel de diepte ingestuurd en alleen voor de uitkomende keeper tikte hij de bal te hard voor zichzelf en de aankomende Kevin Kuijer waardoor deze kans jammerlijk verloren ging, terwijl een 2-0 voorsprong meer rust had gegeven. Er werd door de verdediging weinig weggeven en schoten die er van afstand kwamen waren een prooi voor doelman Erwin Fortuin. Ruststand 1-0.

In de tweede helft een heel ander beeld. Binnenmaas ging steeds meer achteruit lopen waardoor de slag op het middenveld verloren werd door de te grote ruimtes die gingen vallen. Doelman Fortuin hield de ploeg lang op de been en Binnenmaas deed te weinig met de geboden ruimte die de Alblas weggaf.
Weer was er de mogelijkheid om op 2-0 te komen. Nu was het Sjoerd van der Pers die alleen op de keeper af mocht gaan. Sjoerd besloot om de bal breed te spelen op de meegelopen Remco van der Stel en Charlie de Graaf, maar deed dat zo onzuiver, dat de bal precies tussen de twee inviel en de verdediger van de Alblas op kon ruimen. Zodoende bleef de Alblas hoop houden op een punt en die kwam er uiteindelijk toch.

In de allerlaatste minuut kwam De Alblas op links goed door en de bal kwam in de doelmond terecht. Binnenmaas kreeg de bal niet goed weg en deze viel zo voor de voeten van de aankomende middenvelder.Die schoot de bal hard en hoog in en hier had de uitstekend keepende Fortuin geen antwoord op.1-1.Deze uitslag was gezien de tweede helft van de Alblas zeker terecht, maar was voor Binnenmaas niet nodig geweest als het de kansen die het kreeg had benut.

Volgende week de uitwedstrijd bij EBOH in Dordrecht.  Een volgende kans om drie broodnodige punten te halen om uit de onderste regionen weg te komen.