Duno schakelt NSVV uit in de beker

0
205

NUMANSDORPZaterdag 18 oktober jl. stond het bekerduel tussen het Haagsche Duno en NSVV op het programma. Beide amateur verenigingen van weleer zijn in het afgelopen seizoen van de 2e klasse naar de 3egedegradeerd en konden in een zonovergoten ambiance in Numansdorp de degens met elkaar kruisen.

NSVV, flitsend aan de competitie begonnen met het volle pond uit de eerste 4 wedstrijden, had na deze mooie start  2 weken achtereen een flinke tik moeten verwerken. Eerst een smadelijke nederlaag in de derby tegen SSS en vorige week (weliswaar tegen het Hoofdklasse waardig Feyenoord) een flink pak op de broek in met name de laatste 25 minuten.

Daar moest wat worden rechtgezet aan Numansdorpse zijde! En ondanks het feit dat de beker misschien ondergeschikt is aan de competitie was het wederom massaal opgekomen NSVV publiek die wel weer eens mochten worden verwend. Het ging helaas anders lopen; NSVV (gewaarschuwd de laatste tijd door vroege achterstanden) had er weer amper 3 minuten voor nodig om zichzelf een slechte dienst te bewijzen; 0-1. Een mislukte voorzet wapperde het doel in en zo konden de aspiraties om scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen de koelkast weer in.

Het tempo was aan beider zijde gewoon te laag om er een leuke wedstrijd van te maken. Het woord plichtmatig leek hier dan ook het best op zijn plaats, maar gelukkig was er hier en daar een hoogtepuntje te noteren. Aan NSVV zijde was dit puntje dat na 8 weken blessure leed  Marco van Daalen in de basis kon starten. Marco van Daalen die zijn laatste bekerherinnering heel pijnlijk  had moeten afsluiten na een ongelofelijke grove charge van de DJS keeper. Drie gebroken ribben was zijn deel, maar NSVV hersteltrainer Hoogvliet had een intensief programma met hem gedraaid en van Daalen weer razendsnel fit gekregen (hulde aan beider heren).

dsc_6585

 

Het was dan ook mooi om te zien dat NSVV’ er  Peter Jan Cazander een mooie aanval opzette en de 1-2 opzocht met deze Marco van Daalen en daarna snoeihard met links de keeper in de korte hoek verschalkte; 1-1.

Wie dan alleen hoopte dat beider ploegen een tempo opschakelden en er een open wedstrijd van maakte kwam bedrogen uit, het enige beetje gevaar in de resterende minuten van de eerste helft kwamen uit standaard situaties, dus de thee werd gedronken met de 1-1 op het scorebord.

Tweede helft.
Het gezegde; gewaarschuwd mens tel voor…. Of een ezel stoot zich niet…… heeft in de Numansdorpse toiletten als tegelwijsheid nooit gehangen lijkt  (of deze wordt niet meer gelezen dan kan natuurlijk ook). Maar wederom binnen 3 minuten lag de bal in het Numansdorpse netje 1-2. Daarna volharden de Numansdorpers in hun plichtmatige spel en waren ze niet meer bij machten om deze opgedane achterstand om te buigen, het veldoverwicht was er wel en misschien ook de betere kansen, maar de bal kon de doellijn niet meer passeren, alle drie de wissels werden gesoupeerd maar ook deze konden het elftal niet van nieuwe impulsen voorzien.

Duno de verdiende winnaar op basis van de verklaring van hun clubnaam (Door Uithoudingsvermogen Naar Overwinning) en ons Vooruitgang Is Ons Streven weer voor even de koelkast in.

Het zijn van een team houdt zo veel meer in dan goed kunnen voetballen en is het bij deze zaak om van iets negatiefs iets positiefs te maken en deze laatste serie van 3 wedstrijden beet te pakken en goed te gebruiken om dit nog prille seizoen tot een succesvol einde te brengen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.