Piershil verliest uit bij Papendrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

DSC00034Papendrecht – SV Piershil 1 is er niet in geslaagd om een 0-2 voorsprong om te zetten in een driepunter. Sterker nog, gastheer Papendrecht kantelde het duel na rust en ging verdiend met een 4-2 zege aan de haal.

Voor rust leek er aanvankelijk geen sprake van een valse start in deze competitiejaargang. De Piershillenaars wisten diverse kansen te creëren en waren scherp voor het doel. Halverwege de eerste helft werd de score geopend toen Alex van Dijk een hoge maar afgemeten voorzet van Geert Bakker langs doelman Van de Velde werkte: 0-1. Slechts enkele minuten later was het weer raak toen Wesley Koedam een vrije trap onverwacht snel in de voeten van weer Alex van Dijk schoof. Met een enorme pegel hoog in het doel liet Van Dijk de 0-2 aantekenen en waande Piershil zich op rozen. Trainer Joop Warner van Papendrecht vroeg zich luidkeels af of zijn ploeg eindelijk wakker was, het antwoord volgde snel. Ondanks een kansje op 0-3 werd nog voor rust duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden voor Piershil. Peter Konings kon echter zijn hok nog schoon houden en met een tevreden gevoel konden de gasten de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Ondanks dezelfde aanvallend ingestelde ploeg kon Piershil geen enkele pot meer breken. Papendrecht ging met de wind in de rug furieus van start, het probeerde snel terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte al na 51 minuten spel toen Peter Konings een slap schot van Koen Lighaam niet kon controleren. Invaller Luciano was er als de kippen bij en verkleinde de achterstand tot 1-2. In de periode daarna kon Piershil aanvankelijk stand houden maar Papendrecht draaide de duimschroeven steeds verder aan. Joey van der Net, eveneens een invaller, maakte na 73 minuten de gelijkmaker (2-2) en iedereen wist wat er zou gaan gebeuren. Door een dubbelslag rond de tachtigste minuut werd het 3-2 en 4-2 en hield de met veel bezieling spelende thuisclub de punten op Sportpark Slobbengors.

Met de thuiswedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen Feyenoord AV in het vooruitzicht is de gevreesde loodzware competitiestart een feit.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser, Sebastiaan van Vreeswijk, Sjoerd Singor, Jurriaan Lindhout, Wesley Koedam (61. Ricardo Hoogwerf), Alex van Dijk, Kevin van Valen, Jan Jaspers (65. Joost Both), Martin de Ruiter, Geert Bakker.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.