Black & Bianco Omloop van Klaaswaal, waaierkoers met een gezellige avondetappe

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Drukwerk

KLAASWAAL – Op de vooravond van Hemelvaart, woensdag 28 mei, kunnen wielerliefhebbers uit de regio en wielerkleppers met een junioren, sportklasse of amateurlicentie zich in de Hoekse Waard uitleven over de polderdijken van Klaaswaal. Op enkele brede stroken van het 4600 meter mooie parcours, zal tijdens een tweetal wielerkoersen de wind vrij spel hebben.

Het programma van deze avond, luidt als volgt:

  • 18.30 uur Start Grote Prijs KiKa, koers voor wielerliefhebbers uit de regio (8 ronden = 36,8 km.)
  • 19.45 uur: Start Grote Prijs Black & Bianco, koers voor junioren, sportklasse en amateurs (16 ronden = 73,6 km.)

Naar verwachting zal eind mei de wind uit het zuidwesten komen. Mocht dat het geval zijn dan volgt hierbij alvast jouw koersverloop. Hierbij de vooruitblik van parcourbouwers Leon van der Ster en Coen Reuter.

Zo’n 100 meter na de start bij het gezellige Koffiepunt De Wagenmakerij, duik je linksaf de Schenkeldijk in en zal je, nadat enkele  dijkhuisjes en boerderijen voorbij geraasd zijn, de wind nog in het voordeel voelen blazen. Bij een lekker briesje zal de eerste twijfel hier in het peloton kunnen slaan. Er volgt namelijk over zo’n 1,5 kilometer een open stuk door de polder waarbij de wind vrij spel heeft. Hier op kop betekent de wind (schuin) tegen en zal de nodige extra inspanningen van de renners vergen. Beschik je die avond over hele goede benen, dan kun je hier de meute al in de eerste ronde op een lang lint gooien.

Bommelskoussedijk naar Bommelskoussedijk - Google Maps

Na ruim één kilometer over de Schenkeldijk, waarbij borden je aangeven of er gepasseerd kan worden, volgt een mooie lopende bocht naar links naar de Oud-Cromstrijensedijk Westzijde.

Op deze dijk heb je een paar honderd meter de tijd om je opnieuw te positioneren. Iets meer dan een halve kilometer verder rijd je links de dijk af richting de Korteweg-west. Een lange loodrechte weg die twee dijken met elkaar verbindt en dwars tussen de akkerbouw loopt. Op deze strook bieden alleen je medefietsers bescherming tegen de wind. In het begin van de Korteweg zal je opschakelen naar je zwaarste versnelling, de vaart van het dijkje af nog meenemend. Met een zuidwesten wind zal het vervolgens voor velen in het peloton zaak zijn om deze strook zo zuinig mogelijk door te komen. Met jouw goede benen, zorg je ervoor dat de eerste scheurtjes hier in het langgerekte peloton gaan ontstaan.

Aan het einde van de Korteweg duik je linksaf de Bommelskoussedijk op. Een hellinkje van zo’n 30 meter zal je met de ronde steeds meer gaan voelen. Ben je eenmaal boven op de dijk, zorg dan dat je ook bij de eerste 15 renners blijft zitten. Vanaf dat moment is het zaak om je goed voorin te houden, voor zover je benen dat natuurlijk toestaan.  Een lastig knikje in de weg, waar het even oppassen geblazen is, volgt er nog als laatste hindernis richting de finish. Vervolgens bijna één kilometer goed lopend asfalt, een gunstige wind en enkel wat flauwe bochten, welke omstandigheden garant zullen staan voor een knallende eindsprint.  De sprint over deze dijk richting het finishdoek zal op ruim 200 meter ingezet worden voor de mooie eindprijzen die jij natuurlijk mee naar huis gaat nemen.

Na afloop geniet jij met je koersmaten van een gratis pastabuffet, waar onder het genot van een lekker herstelbiertje of andere lekker Black & Bianco drankje de koers nog eens nageleefd wordt.  Aansluitend volgt voor je bij Café JacQ op de Voorstraat nog de ‘avondetappe’ met livemuziek. Nadat je verbaast op je horloge hebt gekeken en geconstateerd hebt dat de tijd toch wel erg hard is gegaan, besluit je weer eens huiswaarts te gaan. Gelukkig is het voor je morgen Hemelvaart en hoef je een keertje niet vroeg op om richting je werk te gaan.

Houdt https://www.facebook.com/omloopvanklaaswaal in de gaten voor meer informatie!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren