Allereerste kindcentrum van de Hoeksche Waard in Klaaswaal geopend!

0
864

Klaaswaal – Dinsdag 23 mei  is kindcentrum De Blieken in Klaaswaal, het allereerste kindcentrum van de Hoeksche Waard, feestelijk geopend. In het kindcentrum zijn, behalve de school, ook de peuterspeelzaal van Stichting Spelenderwijs en de kinderopvang en buitenschoolse opvang van SKOC ondergebracht.

De opening werd verricht in het bijzijn van alle kinderen, ouders en genodigden.Schooldirecteur Selma Klein liet weten enorm trots te zijn op het resultaat. “De samenwerking met Spelenderwijs en SKOC verloopt prima,” gaf ze aan.

Cora Labree, directeur van SKOC, was al even trots. Zij legde aan het publiek uit dat de verschillende partijen samenwerken onder de naam ‘De Hoeksche School’ met als motto ‘Groeien doen we samen’. De bloemzaadjes die ze uitdeelde aan alle kinderen zullen, eenmaal in de grond, ook samen gaan groeien, net als de kinderen en de organisaties SKOC, Spelenderwijs en Acis.

Irma Borsje van Spelenderwijs plantte samen met enkele peuters en medewerkers een bolacacia op het plein. Cora Labree en Luc van Heeren (Acis) volgden dit voorbeeld. De drie bomen zullen net als de kinderen en de drie organisaties samen gaan groeien. Tijdens warme dagen zullen de bomen voor een beetje schaduw en beschutting zorgen.

Met een swingend openingslied door alle kinderen (van peuter tot puber), een bekertje drinken en iets lekkers werd het officiële gedeelte beëindigd. Voor de kinderen was het de rest van de dag feest. Alle belangstellenden uit Klaaswaal en verre omtrek konden een kijkje nemen in het gebouw van dit eerste kindcentrum.

Hoeksche School ‘De Blieken’ is ook op andere dagen te bezoeken. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Selma Klein, telefoon: 0186 – 579220.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.