Piershil naar de 2e klasse

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

PIERSHIL – De strijd tussen David en Goliath, want zo mocht de strijd tussen Piershil en Honselersdijk wel worden beschouwd, is net als in de Bijbelse vertelling geëindigd in een overwinning voor de underdog. Waar Honselersdijk bij het samenstellen van het eerste elftal kan bogen op een organisatie met 950 spelende leden en de Gemeente Westland die meebetaalt aan kunstgrasvelden en onderhoud, daar moet Piershil z’n eigen boontjes doppen met 200 spelende leden en met een minuscule en aflopende gemeentebijdrage van Korendijk. Om zich überhaupt te kunnen meten met dergelijke reuzen heeft de Business Club Piershil ervoor gezorgd dat uit een wat ruimer leefgebied kan worden geput, net zoals overigens bij de meeste clubs in de Hoeksche Waard gebruikelijk is.

Dat resultaat dan nog geen garantie is bleek wel uit recente seizoenen waarin het vaak net niet was en zelfs ook een degradatie moest worden doorstaan. “Misschien is Honselersdijk wel helemaal niet zo goed”, zo opperde trainer Ralph Kalkman al in de aanloop naar de finale. Drie seizoenen onder de sympathieke trainer Piet Boon konden zomaar uitdraaien op drie seizoenen ‘net niet’, precies zoals zaterdag 7 juni dus geschiedde. Na drie seizoenen als tweede te zijn geëindigd lukte het de oranjewitten ook voor de derde keer niet om via de nacompetitie te promoveren. Het begon goed voor de thuisclub. Na 10 minuten stond het al 1-0, door een benutte strafschop van Morad Naimi, en na ruim een half uur had Pawel Rubin de stand op 2-0 kunnen brengen, zijn kopbal ging echter rakelings naast.

Schermafbeelding 2014-06-10 om 10.55.48

Na een ouderwetse donderspeech in de rust meldde ook Piershil zich in de wedstrijd. Waar het voor de rust weinig in de pap had te brokkelen, kreeg het in de tweede helft legio kansen. Al na enkele minuten spel verstuurde aanvoerder Singor een dieptepass, deze werd door Alex van Dijk met duizelingwekkende snelheid diagonaal de touwen ingejaagd achter de verbouwereerde doelman Van Schie: 1-1. Het duel leek daarmee gespeeld, maar niets was minder waar. Honselersdijk ging alles of niets spelen terwijl Piershil in wedstrijd dertig van het seizoen kraakte in haar voegen en diverse spelers geblesseerd of versleten moesten doorspelen. Toen het na 64 minuten spel 2-1 werd door invaller Kenan Muminovic wankelde Piershil en leek de marge overgehouden aan de 2-0 thuiswinst te gaan sneuvelen.

Tien minuten later was het echter wederom de ijzersterk spelende kapitein Singor die zijn inmiddels tienjarige droom, spelen met Piershil 1 in klasse 2, kon laten uitkomen. Vanaf het middenveld bediende hij op maat Alex van Dijk, de snelste man uit Piershil en omstreken, en deze bediende Piershils goudhaantje en topscorer Edwin Bestebreur: 2-2. Bij promovendus Piershil was de vreugde en ontlading na afloop enorm. Op een druk en sfeervol sportpark ‘De Strijphorst’ werd het afscheid van enkele Piershil-spelers en trainer Kalkman op gepaste wijze bekroond. Het tweejarige ‘project Kalkman’ bracht Piershil voorspoed, goed voetbal, een uitzonderlijk hechte en bekwame spelersgroep, promotie van de vierde naar de tweede klasse en veel publiciteit voor het westen van de Hoeksche Waard. Trainer Ralph Kalkman zette met zijn staf en spelersgroep Piershil weer op de kaart, de ‘Tovenaar uit De Noord’ kan vol trots en met een 100% score op zijn beginnende C.V. terugkeren naar ‘zijn cluppie’, SV Heinenoord.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Jurriaan Lindhout (82. Wesley van Gijzen), Rémon van der Pols, Sjoerd Singor, Danny Verveer (46. Raymond van Soest / 76. Daniël van Haaster), Ted den Boer, Ricardo Hoogwerf, Patrick Korpel, Pieter Batenburg, Alex van Dijk, Edwin Bestebreur

Bron: Website SV Piershil


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren