Dagbesteding nieuwe stijl voor Kinderen in het bijzonder op De Peerdegaerdt in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

10630521694_77d5b69b87_kStrijen  – Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen is gestart met het begeleiden en activeren van kinderen. Het Landgoed nieuwe Stijl biedt sinds kort dan ook Dagbesteding nieuwe Stijl, waarbij De Peerdegaerdt activiteiten op maat aanbiedt op basis van de behoefte en mogelijkheden van de jeugdige deelnemers. Dit in nauwe samenwerking met de natuur.

De Peerdegaerdt biedt al meerdere jaren een interessante en zinvolle dagbesteding voor volwassenen met een beperking. Door de professionals van Landgoed De Peerdegaerdt is nu ook een speciaal programma voor kinderen ontwikkeld: Kinderen in het bijzonder.

Kinderen in het bijzonder

In dit programma wordt samen met de ouders een plan opgesteld wat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de kinderen. De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Hierbij is tegelijk aandacht voor de verschillende seizoenen en het zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden van groentes en fruit. Deelnemende kinderen kunnen in een groep of individueel begeleid worden. In juli zijn de eerste kinderen met het programma van start gegaan op De Peerdegaerdt.

Bianca Meertens, één van de begeleiders van de kinderarrangementen vertelt hierover: «Met behulp van de natuurlijke en ontspannen omgeving van De Peerdegaerdt willen we ouders ondersteunen de talenten van hun kinderen zo goed mogelijk te benutten. Hierbij denken wij graag vanuit mogelijkheden in plaats vanuit beperkingen. Wanneer gewenst kunnen wij deze dagbesteding voor kinderen ook als verlengstuk van hun behandeling inzetten. Dit in samenspraak met de ouders en in nauwe samenwerking met de behandelaar en/of andere organisaties. We hebben een netwerk van zeer ervaren MBO en HBO professionals tot onze beschikking die samen met onze vrijwilligers voor kinderen een fijne en veilige omgeving creëren».

Doelgroepen

Het programma «Kinderen in het bijzonder» is uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met een vorm van autistisme, kinderen met AD(H)D of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor elke achtergrond zijn passende arrangementen ontwikkeld, die verder op maat gemaakt worden.

Bianca vervolgt: «Ons uitgebalanceerde programma biedt voor kinderen met verschillende achtergronden een ontspannen en leerzame invulling van de dag. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is financiering mogelijk via PGB, ZIN of vanuit een eigen bijdrage. Omdat we net van start zijn gegaan hebben we momenteel nog plaatsen beschikbaar. We kijken ernaar uit om met nieuwe aanmeldingen aan de gang te gaan!»

De Peerdegaerdt wil ouders ook de mogelijkheid bieden om zelf een ontspannen dag te organiseren in een prachtige natuurlijke omgeving, waarbij de seizoenen het tempo bepalen. Steeds meer ouders zien het belang in van een rustige natuurlijke omgeving voor hun kinderen, waarbij kinderen actief buiten in de natuur aan de gang kunnen gaan. De wisselwerking met de aanwezige Friese Paarden en alle andere dieren, de rust en ruimte van De Peerdegaerdt, hebben een bijzonder positieve uitwerking op iedereen die op De Peerdegaerdt aanwezig is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren