Eerste mini waterpolo toernooi van het seizoen in ‘s-Gravendeel

229

Minipolo ook iets voor jou‘S-GRAVENDEEL – Binnenkort is het weer zover: Dan staat er weer een nieuw minipolotoernooi voor de deur voor kinderen uit de F-jeugd (< 9 jaar) die aan de start staan van hun waterpolocarrière. Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ‘s-Gravendeel zal het eerste minipolotoernooi van het nieuwe seizoen voor haar rekening nemen. Er worden circa honderd kinderen verwacht, verdeeld over zo’n tien regionale verenigingen.

Bij de editie van vorig jaar konden we rekenen op een opening en bijdrage van oud-olympisch waterpolokampioene Daniëlle de Bruijn. Of er dit jaar weer zo’n VIP bij ons toernooi aanwezig zal zijn, blijft voorlopig nog even de vraag.

 

  • Datum: zaterdag 11 oktober 2014
  • Tijd: 14.00-15.30 uur
  • Waar: De Wellen, ‘s-Gravendeel
  • Website: www.zvs.nu
Bij minipolo is deelnemen belangrijker dan winnen en plezier beleven aan het waterpolospel staat voorop. De toernooien zijn er speciaal voor de kinderen die nog te jong zijn om aan de reguliere competitie deel te mogen nemen. Het is een eerste stap op weg naar de echte wedstrijden.
Het toernooi is opgedeeld in twee categorieën, namelijk wedstrijden in zowel het diepe als ondiepe deel van het zwembad. In het diepe gedeelte van het zwembad spelen kinderen in een team van 5 spelers een (officiële) waterpolowedstrijd tegen een ander team van 5 spelers. In het ondiepe gedeelte bestaat een team uit 4 spelers en mogen deze spelers ook nog gedeeltelijk lopen in het water met de bal en zal het er iets meer spelenderwijs aan toegaan.
De toegang is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.