Het mysterie van de farao’s

117

’s-GravendeelDe wereld van de farao’s is fascinerend en vol met symboliek. Hierdoor is op reliëfs en afbeeldingen uit faraonisch Egypte niet altijd direct duidelijk waar je naar kijkt en wat de afbeeldingen betekenen. Archeologe Jolanda Bos deed jarenlang onderzoek naar mummies uit het oude Egypte en onthult de mysteries die zij boven de grond haalde.

Jolanda Bos is archeoloog, schrijver en spreker. Ze studeerde archeologie in Leiden en werkte de afgelopen 20 jaar in de woestijnen van Egypte. Over haar archeologische werk zegt ze: “Egypte is altijd weer een ontdekkingstocht met nieuwe ervaringen, inspirerende ontmoetingen en ontdekkingen over hoe mensen in de oudheid leefden.”

Zij vertelt over de farao’s, mummies, hun kleding en wat zij ontdekte via overblijfselen van hun haar. Ook vertelt zij over de geschiedenis van het oude Egypte en doet ze een boekje open over de symboliek van voorwerpen en reliefs uit de Nijldelta. Op donderdag 22 februari wordt het oude Egypte ontrafelt in de Bibliotheek in ’s-Gravendeel van 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang € 6 en € 3 voor leden van de bibliotheek en historische verenigingen. Graag vooraf aanmelden in de bibliotheek of via www.debhw.nl

Donderdag 22 februari 2018 | 19.30 uur tot 21.30 uur | Bibliotheek ‘-Gravendeel | Weegje 1 | 3295 CT ’s-Gravendeel | toegang €6 en  korting met je biebpas | Vooraf aanmelden via debhw.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.