Excursie weidevogels in Mijlbos en Polder Groot Koninkrijk ’s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_6069 ’s-Gravendeel – Het voorjaar is alweer enige tijd geleden begonnen, de natuur is nu aan het ontwaken en niet alleen planten en insecten doen hieraan mee, maar ook de vogels. Daarom nemen Gidsen van Hoekschewaards Landschap (HWL) u mee op een leerzame wandeling in het door Staatsbosbeheer beheerde Mijlbos en de Polder Groot Koninkrijk.

Er wordt op zaterdag 2 mei a.s. om 14 uur ’s middags gestart op het parkeerterrein van het Mijl- en Nieuwlandse Bos. Dit terrein is te vinden door ter hoogte van de Molendijk 67 te 3295 LD  ’s-Gravendeel, komend van Puttershoek, linksaf te slaan. De wandeling gaat eerst door het Mijlbos en bij de Gorsdijk gaan wij de Polder Groot Koninkrijk in.

Bij het voorlopen van de excursie begin april hebben wij veel water- en weidevogels gezien en gehoord zoals eenden, grutto’s, kieviten, kluten, veldleeuwerik en uiteraard ganzen.
Afhankelijk van de hoeveelheid vogels kunnen onderweg de gidsen nog verhalen over het ontstaan van de polder, de dijken, de knotwilgen, de vroegere polderopzichter en wat nog meer ter sprake komt.

Uiteraard moeten wij wel de tijd in de gaten houden. Op de terugweg lopen wij nog door het Nieuwlandse Bos en arriveren om 16.30 uur weer bij het parkeerterrein alwaar wij weer afscheid van elkaar nemen. De excursie gaat, ongeacht het weer, altijd door!

  • Advies: Neem een verrekijker en fototoestel mee.
  • Kosten: 3 Euro voor niet-leden HWL, 2 Euro voor leden HWL en 1 Euro voor kinderen tot 12 jaar.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.