Waterpoloheren Gravendeel winnen overtuigend van ZPS uit Bergambacht

145

DSC_6964’S-GRAVENDEEL – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 10 januari 2015 de elfde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma van het eerste competitieweekend na de winterstop stond in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel een treffen met ZPS 2 uit Bergambacht op het programma. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie door afwezigheid van Patrick van Haarlem (blessure). Daardoor konden er slechts twee wisselspelers worden ingezet.

Het was aan Quint van den Boogaard, de pupil van de week, om samen met de scheidsrechters de wedstrijd te openen. Nadat het startsignaal was gegeven, mocht hij de bal in het water gooien om zo de wedstrijd officieel te laten beginnen.

Tijdens de laatste wedstrijden voor de winterstop lieten de ’s-Gravendelers dure punten liggen in de strijd om de koppositie. Er werd eenmaal gelijk gespeeld en tweemaal verloren. Met de hervatting van de competitie zijn alle pijlen gericht op overwinningen.

Het zelfvertrouwen en de overtuiging ontbraken zeker niet bij ZVS. Al vanaf het eerste moment in de wedstrijd namen zij de regie in handen en zouden daarmee het verloop van de resterende wedstrijd bepalen. Wessel Boersma (2x) en Daan de Zeeuw leverden in de eerste periode drie schitterende goals af waarmee de toon al direct was gezet. ZPS wist slechts enkele malen in de buurt van het doel te komen maar stuitte daarbij veelal op keeper Martijn Stolk en zijn verdediging. Het vormde echter geen gevaar voor ZVS.

Ook in de tweede periode kon de voorsprong op vrij eenvoudige wijze verder worden uitgebouwd via doelpunten van Robert van Son (strafworp) en driemaal Wessel Boersma. De heren uit Bergambacht kwamen slechts tweemaal tot scoren.

Vroeg in het derde kwart wist ZVS stand te houden tijdens een manmindersituatie maar moest daarna toch met lede ogen toezien hoe de gasten via een verkregen strafworp alsnog wisten te scoren. De formatie Van Helfteren stelde vervolgens orde op zaken en trof binnen anderhalve minuut driemaal doel via Wessel Boersma, Dennis Brobbel en Daan de Zeeuw.

Tijdens de vierde en tevens laatste periode leek enige ’s-Gravendeelse overtuiging te ontbreken. Vele kansen werden gecreëerd, slechts een enkele werd afgerond. Bovendien was de tegenstander voor het eerst doeltreffender dan de thuisploeg. Driemaal troffen zij doel terwijl ZVS via Daan de Zeeuw slechts eenmaal wist te scoren. Het vormde geen gevaar meer voor de eindstand en de eerste overwinning van het nieuwe jaar was een feit.

  • Eindstand: 11-7
  • Periodestanden: 3-1, 4-2, 3-1, 1-3
  • Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (6x), Daan de Zeeuw (3x), Dennis Brobbel en Robert van Son (ieder 1x)

Ondanks dat de waterpoloheren hun ongeslagen status kwijt zijn, hebben zij tot op dit moment nog steeds de minste tegendoelpunten hoeven te incasseren dankzij en sterke achterhoede.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 17 januari 2015 waarin wordt gespeeld tegen Z&PC Rotterdam 4. Deze wedstrijd vindt plaats in het Sportfondsenbad Noord te Rotterdam en begint om 14.55 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.