Waterpolo heren ’s-Gravendeel staan ook in Rotterdamse zwemtent hun mannetje

223

zvsROTTERDAM – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 17 januari 2015 de twaalfde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond in de zwemtent naast het Sportfondenbad Noord (“Van Maanenstraat”) te Rotterdam een treffen met Z&PC Rotterdam 4 uit Bergambacht op het programma. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie door afwezigheid van Patrick van Haarlem (blessure). Daardoor konden er slechts twee wisselspelers worden ingezet.

Het oude zwembad te Rotterdam (1936) ondergaat momenteel een gigantische renovatie. Daardoor zijn alle activiteiten naar het buitenbad verplaatst, welke voorzien is van een grote zwemtent. Hierdoor kan het fungeren als zijnde binnenbad. Ondanks dat de ’s-Gravendelers toch al jaren in dit zwembad act de présence geven, was het voor vandaag toch een nieuwe ervaring.

Na de ruime overwinning van vorige week in het eigen bad stond vandaag een treffen met middenmoter Z&PC Rotterdam 4 op het programma. ZVS stond voor aanvang al ruim boven de Rotterdammers in de competitie waardoor zij het aan hun stand verplicht waren hun verschil in klasse te tonen.

In navolging van de vorige wedstrijd was ook nu van enige tegenstand totaal geen sprake. In het grote en brede zwembad toonden de ’s-Gravendelers zich vanaf het eerste moment heer en meester. Met hun aanvallende spel wisten zij de tegenstander tot op de eigen speelhelft terug te dringen. Daarbij opgeteld kregen zij ook alle ruimte die nodig was waardoor het de eigen speelwijze eenvoudig kon worden uitgevoerd. Op vrij eenvoudige wijze tekende Wessel Boersma voor de eerste twee treffers. Ondanks twee spelsituaties waarbij ZVS tijdelijk met een manminder speelde, wisten zij te voorkomen dat de Rotterdammers zouden scoren. Coach Van Helfteren zag zijn verdedigingsstrategie goed in praktijk gebracht worden door zijn heren.

Ook de tweede periode verliep voorspoedig en opnieuw trof Wessel Boersma tweemaal doel. De Rotterdammers wisten nu voor het eerst ZVS-keeper Martijn Stolk te passeren, hetzij met een helpende hand.

Het derde kwart was voor ZVS in het verleden vaak het minste deel van een wedstrijd. Daarbij werd vaak een voorsprong verspeeld of ging men onnodige fouten maken. Het heeft er de laatste tijd steeds meer van weg dat de Seuters voorgoed dit hoofdstuk hebben afgesloten. De ’s-Gravendelers scoorden viermaal in een tijdsbestek van nog geen drie minuten. Meest opvallende daarvan waren de twee doelpunten van Gerard Goud, die als verdediger vrij baan kreeg om uit te breken en zo kon tekenen voor zijn eerste treffers dit seizoen. Dennis Brobbel en Robert van Son (manmeer) doelpuntten eveneens.

Met een ruime voorsprong op zak kon ZVS de overwinning niet meer laten ontglippen. De race naar de dubbele cijfers op het scorebord werd ingezet. Dankzij twee afstandsschoten van Daan de Zeeuw die de keeper kansloos lieten, werd de tien eenvoudig aangetikt. Trainer/Coach Van Helfteren kan vol vertrouwen uitkijken naar het treffen van volgende week.

  • Eindstand: 2-10
  • Periodestanden: 0-2, 1-2, 0-4, 1-2

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (4x), Daan de Zeeuw en Gerard Goud (2x), Dennis Brobbel en Robert van Son (ieder 1x)

Door de deze overwinning en het feit dat directe concurrenten dure punten hebben laten liggen, zijn de ’s-Gravendelers gestegen naar de tweede plaats. Het verschil met de koploper, BZC 2 uit Bergambacht, is nu nog maar vier punten. Daarbij hebben de ’s-Gravendelers ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. ZVS is mede daardoor nog steeds in de race om het kampioenschap.

Ondanks dat de waterpoloheren hun ongeslagen status kwijt zijn, hebben zij tot op dit moment nog steeds de minste tegendoelpunten hoeven te incasseren dankzij en sterke achterhoede.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 2 ZPB H&L Productions 5 uit Barendrecht. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 20.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.