Waterpoloheren ZVS uit ‘s-Gravendeel lijken niet te stoppen en winnen opnieuw

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

waterpolo-0051BERGAMBACHTDe waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ‘s-Gravendeel speelden zaterdag 11 oktober 2014 de vierde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West tegen ZPS 2 in zwembad De Hofstee te Bergambacht. Tijdens deze wedstrijd beschikte trainer/coach Cees van Helfteren over een volledige selectie waardoor er drie wisselspelers konden worden ingezet.

Aan de zegereeks van de ‘s-Gravendelers lijkt geen einde te komen. De ploeg die sinds de start van de competitie nog steeds alles heeft gewonnen, moest het dit keer opnemen tegen de huidige nummer vier waardoor het op papier best een interessante wedstrijd zou kunnen worden. ZVS ging goed voorbereid de confrontatie aan met deze ploeg. De sterkste schakel van het team was op voorhand al bekend zodat daar de focus op kon worden gelegd, en met succes.

ZVS, nog steeds ongeslagen bovenaan in de competitie, opende vrij snel de wedstrijd via een treffer van Wessel Boersma via een manmeer. Een kleine minuut later verraste de thuisploeg keeper Martijn Stolk en trok daarmee de stand gelijk. In een vroeg stadium doorstonden de ‘s-Gravendelers met succes ook twee situaties waarin zij met een manminder speelden.

Een op zich uniek moment deed zich voort aan het begin van de tweede periode. Voor het eerst in deze competitie kwamen de Seuters op achterstand te staan na een vroege tegentreffer. Veel indruk maakte het niet op de ‘s-Gravendeelse selectie want een kleine twintig seconden later stelde Wessel Boersma orde op zaken en tekende voor de gelijkmaker. Een schitterend afstandsschot van Patrick van Haarlem verraste vriend en vijand en bracht ZVS weer op voorsprong. Slechts tien seconden duurde euforie want via een strafworp wist ZPS zich opnieuw naast de ‘s-Gravendelers te zetten. Later volgden nog doelpunten van Stefan Kuhlmann (manmeer) en Dennis Brobbel.

In de derde en vierde kwam de voorsprong van ZVS niet meer in gevaar. De regie lag volledig in ‘s-Gravendeelse handen en dat bepaalde ook het beeld voor het resterende verloop van de wedstrijd. De ‘s-Gravendelers leken aan het begin van het derde kwart wat moeite te hebben om het doel te vinden maar stelden al snel orde op zaken. Opvallend feit was dat als ZVS een aantal doelpunten had weten te scoren, de thuisploeg er slechts één wist te maken. Via treffers van Patrick van Haarlem (2x), Wessel Boersma en Dennis Brobbel werd de zege uiteindelijk veilig gesteld en konden opnieuw drie wedstrijdpunten mee naar ‘s-Gravendeel genomen worden.

Eindstand: 5-9
Periodestanden: 1-1, 2-4, 1-2, 1-1
Doelpuntenmakers: Wessel Boersma en Patrick van Haarlem (beiden 3x), Dennis Brobbel (2x) en Stefan Kuhlmann (1x).

Deze overwinning betekende niet alleen de vierde van dit seizoen, ook zijn de heren nu al veertien wedstrijden op rij ongeslagen met inbegrip van het vorige seizoen. Er werd gedurende deze reeks slechts eenmaal een gelijkspel behaald.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 1 november 2014 tegen ZVVS 6 uit Vlaardingen in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel en begint om 17.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren