Wethouder Mol legt eerste steen Passiefbouw woning Wilhelminastraat 28 Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_7041MijnsheerenlandOp maandag 1 juni heeft wethouder Arie Mol van gemeente Binnenmaas de eerste steen gelegd bij de twee-onder-een-kapwoning aan de Wilhelminastraat 28 in Mijnsheerenland. Deze woning wordt gebouwd volgens het principe van Passiefbouw, wat betekent dat de woning vrijwel geen energie verbruikt voor verwarming.

Voor de bouw van deze woning wordt een innovatief bouwsysteem toegepast waardoor deze tot 100% energieneutraal kan worden uitgewerkt. Door massa te creëren, dus door te bouwen met zware materialen zoals steen en beton wordt warmte/koude opgeslagen waardoor de binnentemperatuur wordt gestabiliseerd. De stenen van de gevel zijn bijvoorbeeld geen gewone bakstenen, maar een soort isolerende legostenen van foam die worden gevuld met beton. Ook wordt ‘balansventilatie’ toegepast. Dit houdt in dat de huizen 24 uur per dag worden geventileerd, waarbij de warmte uit de binnenruimte wordt hergebruikt om binnenkomende, verse buitenlucht op te warmen. De twee-onder-een-kapwoning is dus ontwikkeld met veel aandacht voor het milieu. Hierdoor is het zeer comfortabel en duurzaam wonen met als bijkomend voordeel een grote besparing op de maandelijkse energienota tot gevolg.

De twee-onder-een-kapwoning wordt gerealiseerd op de kavel die door inwoners van Mijnsheerenland ook wel ‘de rotte kies’ werd genoemd. De woning, gerealiseerd door Andermans Villabouw in samenwerking met ’t Jachthuis Ontwikkeling B.V., wordt naar verwachting in oktober opgeleverd. Eén van de twee huizen is al verkocht.

Voor vragen over de bouwactiviteiten kan contact worden opgenomen met de heer Evera van Andermans Villabouw, telefoonnummer 06 – 531 243 21 of via de website www.andermans.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren