Road Sense excursie voor leerlingen Hoeksch Lyceum uit Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

roadsensehoekschlyceumOUD-BEIJERLAND – Op woensdag 29 en donderdag 30 oktober vindt de excursie RoadSense plaats voor alle leerlingen uit het 4e leerjaar van het Hoeksch Lyceum. RoadSense is een verkeersveiligheidstraining van de Mercedes-Benz-DrivingAcademy voor scholieren van 14 – 16 jaar, met als doel het verminderen van verkeersongevallen.

Instructeurs  vertellen niet alleen over de verkeersveiligheid,  maar gaan ook met scholieren in gesprek  om ze te laten nadenken over beslissingen die ze zonder nadenken zouden nemen en invloed zouden kunnen uitoefenen op de bestuurder. Het maakt jongeren weerbaarder en geeft ze meer verantwoordelijkheid in het verkeer.Er komen o.a. zaken als zichzelf inschatten, situaties het hoofd bieden, eigen verantwoordelijkheid, niet laten afleiden en risico’s inschatten/vermijden aan de orde.

Mercedes-Benz zet hierbij professionele, speciaal getrainde rijinstructeurs in. Het programma is gebaseerd op aanbevelingen aan de Europese Commissie uit een serie verkeersveilgheidsonderzoeken in Zweden, en op een leermodel dat bewezen heeft risico’s in het verkeer te verminderen onder jonge, beginnende automobilisten.

Uit onderzoeken blijkt dat jongeren die het Road Sense programma hebben gevolgd zich meer bewust zijn van de risico’s in het verkeer..

De leerlingen en de begeleidende docenten worden met de bus vanaf het Hoeksch lyceum naar de locatie in Middelharnis gebracht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren