NSVV en EBOH delen de punten in gelijkwaardig duel

0
107

NSVVLOGONUMANSDORP – Na drie nederlagen in de laatste wedstrijden was het zaak voor NSVV om de negatieve reeks te doorbreken; een reeks, die de euforie van de goede start van de competitie had doen verbleken. Het laaggeplaatste EBOH leek hier voor de juiste tegenstander; een tegenstander, die in het verre verleden nog in het betaalde voetbal had gespeeld. Vandaag bleek echter, dat een groot verschil op de ranglijst op het veld niet altijd bepalend hoeft te zijn voor de krachtsverschillen in het veld.

NSVV kwam goed uit de startblokken. Al direct vanaf de aftrap ging de thuisclub direct op het Dordtse doel af en kreeg Jeroen Voshart een uitstekende mogelijkheid alleen voor het doel, maar hij kreeg de bal niet voldoende onder controle en lepelde de bal over het doel. In de 5e minuut gaf Michel Bol vanaf de rechterkant een mooie voorzet, waar doelman van de Laars veel moeite mee had, maar ook deze mogelijkheid werd niet benut.

Na de sterke openingsfase kregen de Dordtenaren er beter het oog in en kon de thuisclub zich geen kansen meer scheppen ondanks de veldmeerderheid, die het had. Omdat de bezoekers ook geen potten konden breken, zagen we een partij, die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde.

Pas in het tweede deel van de eerste helft ontstonden er weer wat kleine mogelijkheden. Zo zette Melvin Boer aan de rechterkant een goede aanval op door de bal in de diepte te plaatsen op Ricardo van Yperen, die de bal passte op Wesley Loos, doch goed uitkomen van Melvin Kruijthof voorkwam groter gevaar.

Aan de andere kant speelde Kelvin van der Giesen op links Peter Jan Cazander vrij, die de bal voor trok op Jeroen Voshart, maar omdat de bal te scherp was, moest hij naar de rechterkant uitwijken en daarmee was deze mogelijkheid voorbij. Een minuut later was Kelvin van der Giesen zelf dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast.

In de 40e minuut was er nog een goede mogelijkheid voor Jeroen Voshart na een  goede voorzet van Marco van Daalen, maar nu pikte doelman Donny van de Laars de bal voor zijn neus weg.

Ook in de tweede helft kwamen de Numansdorpers goed uit de startblokken. Zo miste een inzet van Marco van Daalen het doel op een haar na en kopte Jeroen Voshart een voorzet van Michel Bol in de handen van de keeper.Maar hierna verplaatste EBOH het spel en begonnen zij wat kansjes te krijgen. Vooral Wesley Loos was bij deze aanvallen betrokken. Zo dwong hij Melvin Kruijthof  tot het over het doel tikken van een gevaarlijk schot en bood hij Rob Holster een goede scoringskans.

De in de tweede helft ingevallen Mohammed Al Salman bleek een geduchte versterking en met zijn solo’s stichtte hij veel gevaar. Deze speler was zelf dicht bij een doelpunt toen hij een foutieve pass op het middenveld op pikte en hij alleen op het doel kon af gaan, maar goed uitkomen van de keeper en goed hinderen van Marco Mann zorgden er voor, dat de bal naast het doel werd geplaatst.

Twee minuten later was het wel raak. Melvin Boer mocht op zo’n 25 meter afstand van het doel een vrije schop nemen. De bal verdween in de uiterste hoek van het doel en dat betekende 0 – 1.

Door het inzetten van twee wisselspelers probeerde NSVV de bakens te verzetten. Tien minuten voor tijd had het offensief van de thuisclub resultaat. Peter Jan Cazander onderbrak het uitspelen van EBOH en plaatste de bal naar Robin Verhoeven in de diepte, die met een diagonaal schot de aanval afrondde; 1 – 1.

De thuisclub voelde, dat er meer te halen viel en ging voor de winst. Zo werd Peter Jan Cazander op links in de vrije ruimte gestuurd, waar Marco van Daalen stond om de bal af te ronden. Zijn schot belandde echter op een Dordts achterwerk, zodat deze kans verloren ging.

Zo eindigde deze match in een gelijke stand en passeerde SSS de Numansdorpers op de ranglijst, overigens op grote afstand van de top twee, Groote Lindt en Feyenoord, die ook nu geen krimp gaf en beiden nog de volle buit binnen hebben gehaald. Volgende week speelt NSVV in Kreekhuizen tegen YVV De Zwervers, dat vandaag  gelijk speelde bij ’s Gravendeel, nadat de IJsselmondenaren nog met 3 -1 hadden voorgestaan.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Leon Noordam, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Gersom Rozendaal (66eRobin Verhoeven), Jeroen Voshart (64e Mitchel Louwerens), Michel Bol, Marco van Daalen, Kelvin van der Giesen, Peter Jan Cazander

Ruststand:     0 – 0
Eindstand:     1 – 1

Scoreverloop:
66e min.     0 – 1     Melvin Boer
80e min.     1 – 1     Robin Verhoeven

Geschreven door: Ed Zwaal


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.