NSVV wint bij de Zwervers

6 Min Read

NSVVLOGONUMANSDORP – Op deze zomerse novemberdag stonden twee verenigingen tegenover elkaar, die in het verleden een hoofdrol hebben gespeeld. Zo streed in de jaren ‘80 NSVV om het kampioenschap van Nederland, terwijl De Zwervers in 1977 op de derde plaats in de eerste klasse eindigde en winnaar werd van de KNVB-beker van de zaterdagsectie door in de finale Berkum met 3 – 1 te  kloppen. De wedstrijd van vandaag speelde zich af op een wat bescheidener niveau, maar zou zeker niet onopvallend voorbijgaan.

Het komt niet vaak voor, dat in een wedstrijd drie penalty’s worden uitgedeeld en zeker niet aan een partij. Vandaag was zo’n wedstrijd, waar dit dan wel gebeurde. Scheidsrechter Scherpenhuyzen wees tot drie maal toe naar de stip en wel in het voordeel van de ploeg uit IJsselmonde.
Al na 7 minuten viel de eerste kalktrap te noteren. Kjetil Mol vocht in de hoek van het strafschopgebied een op zich onschuldig duel uit met zijn tegenstander. De scheidsrechter zag hierin een overtreding en wees naar de stip. Wesley Sturrus schoot de bal in de uiterste hoek, maar met een formidabele snoekduik tikte Melvin Kruijthof de bal tot hoekschop.

Hierna wisselde het spelbeeld en namens NSVV, dat met rouwbanden speelde i.v.m. het overlijden van de kleindochter van Gerard Schemkes, kreeg Peter Jan Cazander een goede scoringsmogelijkheid, maar een verdediger verwerkte de bal tot hoekschop. Ook Mitchel Louwerens kreeg een goede mogelijkheid na een crosspass van Michel Bol, maar doordat de bal net iets te scherp was, kon Mitchel Louwerens niet afdrukken.

Tussen deze kansen door had de thuisclub goede mogelijkheden via Yassin Lahnich, maar hierbij toonde Melvin Kruijthof zijn klasse door de bal over het doel te tikken en kopte Kjetil Mol de bal van de lijn na een inzet van Hanza Lahnich.

Na 32 minuten kregen de IJsselmondenaren nog een uitgelezen mogelijkheid om tot score te komen, toen Yassin Lahnich op links de ruimte werd ingestuurd en Leon Noordam hem slechts met een overtreding binnen het strafschopgebied kon afstoppen, waardoor De Zwervers opnieuw vanaf 11 meter mocht aanleggen. Nu wilde Ronnie Pfeffer het vonnis voltrekken, maar ook nu was Melvin Kruijthof meester van de situatie door de hard maar onzuiver ingeschoten strafschop over de lat te tikken.

In de slotfase van de eerste helft waren de kansen voor de Numansdorpers. Michel Bol stond meestal aan het startpunt van de aanvallen, maar de mogelijkheden werden niet afgerond. Ook werd een inzet van Yoeron van der Ree op de doellijn gepareerd ten koste van een hoekschop. Zo werd de rust bereikt met een brilstand.

Deze bril werd al snel na de rust in gruzelementen geschoten, toen NSVV in de 50e minuut een vrije schop mocht nemen. Michel Bol wipte de bal op en Peter Jan Cazander nam de bal vol op de wreef en zijn schot ging via de lat achter de doellijn; Kelvin van der Giesen schoot de bal voor de zekerheid alsnog in het doel, maar de scheidsrechter had het doelpunt al goed gekeurd.

Hierop verhoogde de thuisclub de druk op het Numansdorpse doel en dat betekende dat NSVV meer ruimte kreeg om bij tegenstoten de score op te voeren en hierbij lieten Kelvin van der Giesen en Mitchel Louwerens zich gelden, maar de genadeslag konden zij voorlopig nog niet toebrengen. Aan de andere kant eindigde een spetter van Marcel Pieke tegen de paal.

Toch werd het in de 66e minuut gelijk. In een onoverzichtelijke situatie komt een inzet van de thuisclub tegen de arm van Leon Noordam en scheidsrechter Scherpenhuyzen kende geen genade en wees weer naar de 11 meterstip. Nu was het Yassin Lahnich, die zich achter de bal zette. Hij liet zien, hoe je een strafschop moet nemen, want hij nam de strafschop feilloos en Melvin Kruijthof was bij zijn inzet kansloos.

Lang bleef de stand niet in evenwicht, want in de 72e minuut mocht Michel Bol een hoekschop nemen en zijn voorzet werd door Kelvin van der Giesen feilloos ingekopt.

Hierna deed de thuisclub er alles aan om toch nog langszij te komen. De beste kans was echter voor de Numansdorpers. In de 89e minuut bij een schitterende tegenstoot van NSVV combineerden Mitchel Louwerens en Kelvin van der Giesen over zeker 60 meter. Jammer was het, dat de laatste voorzet net iets te scherp was voor Kelvin van der Giesen, zodat het genadeschot niet kon worden uitgedeeld.

Vijf minuten later blies de scheidsrechter deze stevige, maar sportieve wedstrijd tot een einde en kon NSVV een serie wedstrijden zonder zege afsluiten en met deze overwinning vertrouwen tanken voor de uitwedstrijd volgende week in en tegen streekgenoot ’s-Gravendeel.