Gemeente Cromstrijen kiest voor Led-verlichting

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Philips-Equinox-LED-Pedestrian-Floodlight-2-13779CROMSTRIJEN – Het college heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom besloot zij dat alle traditionele lichtmasten in Cromstrijen worden vervangen door LED-verlichting. ‘Wanneer lichtmasten aan vervanging toe zijn gaan we daar LED-verlichting toepassen. Hiermee dragen wij bij aan een beter milieu en is het ook nog eens goed voor onze eigen portemonnee’, aldus wethouder Bas Boelhouwers.

In 2014 krijgen de volgende straten in Klaaswaal LED-verlichting: Boterbloemstraat, Elzenlaan, Jaap Kosterstraat, Klaproostraat, Korenbloemstraat en Kreupeleweg. In Numansdorp plaatste de gemeente al 34 lichtmasten met LED-verlichting tijdens de herinrichting van de Voorstraat en de Burgemeester de Zeeuwstraat. Ook staan er nabij de wijk Philipsburg lichtmasten met LED-verlichting.

Technische ontwikkelingen

De gemeenteraad besloot begin 2012 om bij het vervangen van lichtmasten te kiezen voor energiezuinige masten. De technische ontwikkelingen van led-verlichting gaan zo snel dat het college nu de keuze maakte om LED-verlichting toe te passen wanneer lichtmasten vervangen moeten worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.