Henk Pieterse komt naar Cromstrijen met ‘Pest mij maar’ tour

216

1000176_488372461233548_1631322363_nCROMSTRIJEN – De komende weken krijgen 330 basisschoolkinderen van groep 6 en 7 uit Cromstrijen een workshop van oud-professioneel basketballer Henk Pieterse. Met zijn ‘Pest mij maar’ tour reist hij het hele land door. Tijdens de workshop staat het thema pesten centraal staat.

Tijdens zijn tour geeft Henk op een leuke en inspirerende manier een workshop van twee uur. Hij probeert kinderen te laten inzien wat voor effect pesten op iemand kan hebben. Dit alles op een speelse manier! Er wordt tijdens deze tour niet alleen gepraat over dit onderwerp, maar er wordt ook gebasketbald!

Confrontatie

Het programma bestaat uit een klassikale discussie en een sportactiviteit met muziek. Tijdens de workshop gaat Henk de confrontatie aan met pesters. De wat rustigere kinderen, die soms gepest worden, probeert hij een veilig gevoel te geven.

Beschermheer

Henk Pieterse, voormalig basketbalprof, is als puber vroeger veel gepest. Deze nare ervaring zorgde ervoor dat hij nu beschermheer wil zijn voor elk gepest kind in Nederland. Voor het negende jaar op rij vindt de ‘Pest mij maar Tour’ plaats. Stichting Pestkind ondersteunt Henk bij deze tour en op deze manier wil hij het pesten van kinderen voorkomen en verminderen.

Dinsdag 8 december verzorgt Henk een workshop voor de scholen uit Numansdorp. De oud-professioneel basketballer van maar liefst 2.11 meter staat voor de kinderen klaar in sporthal Cromstrijen. Op dinsdagochtend 15 december zijn de drie scholen uit Klaaswaal aan de beurt. De lessen vinden plaats in Sporthal de Bongerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.