Waterpoloheren ZVS ’s-Gravendeel winnen uit bij SVH Rotterdam

0
332

Heren 1 (Foto 2)ROTTERDAM – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 8 november 2014 de zesde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met hekkensluiter SVH 5 in zwembad De Wilgenring te Rotterdam. Tijdens deze wedstrijd beschikte trainer/coach Cees van Helfteren over een volledige selectie waardoor er drie wisselspelers konden worden ingezet.

Het is altijd lastig in te schatten wat er verwacht moet worden van een wedstrijd tegen de rode lantaarndrager van de competitie. Een wedstrijd tegen een team op een lage positie op de ranglijst is niet altijd een garantie voor een eenvoudige overwinning. ZVS ging vandaag, als ongeslagen koploper, het duel aan met de Rotterdammers. Het feit dat de tegenstanders een compleet team van dertien spelers tot de beschikking had, wist de ’s-Gravendelers niet te beïnvloeden. De bezoekers deden wat zij moesten doen en behaalden uiteindelijk een monsterzege.

Binnen een minuut opende Wessel Boersma de score. In een rap tempo volgden treffers van Dennis Brobbel (2x), Robert van Son en opnieuw Boersma waardoor aan het einde van de eerste periode, al vijf keer gescoord was door ZVS. Dit was veelbelovend voor de rest van de wedstrijd. De ene tegentreffer van de thuisploeg mocht de pret niet drukken.

Ook in de tweede periode had ZVS geen kind aan haar tegenstander. Opnieuw toonden zij zich heer en meester in het water en leken waterpololes te geven. De doelpunten vlogen er ook nu weer erg makkelijk in. De ’s-Gravendelers doelpuntten uiteindelijk zesmaal dankzij Dennis Brobbel, Daan de Zeeuw en Wessel Boersma. Zij troffen ieder tweemaal doel. Uit een verkregen manmeer scoorde SVH maar tweede doelpunt.

Tijdens het derde kwart leek de formatie Van Helfteren het juiste gevoel ietwat kwijt te zijn. Het gemak en de overtuiging van de voorgaande twee periodes leek nu te ontbreken. De ruimte en kansen waren er maar de afronding ontbrak. Desondanks kwam ZVS niet in gevaar en bleef het de regie bepalen. Robert van Son scoorde twee keer, SVH eenmaal.

In de vierde en tevens laatste periode hervonden de Seuters zich en stelde orde op zaken. Binnen anderhalve minuut scoorde Patrick van Haarlem een mooie hattrick, met dankzij twee afstandsschoten. Wessel Boersma trof later ook nog tweemaal doel. De thuisploeg wist haar spaarzame kansen niet goed te benutten. Slechts eenmaal scoorden zij via een manmeer. Een door SVH verkregen dubbele overtalsituatie moesten zij zelfs met een tegentreffer bekopen. Een sterke redding door de ‘sGravendeelse sluitpost Martijn Stolk voorkwam een vijfde treffer van de Rotterdammers.

  • Eindstand:4-18
  • Periodestanden: 1-5, 1-6, 1-2, 1-5

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (6x), Dennis Brobbel (4x), Robert van Son en Patrick van Haarlem (ieder 3x) en Daan de Zeeuw (2x).

Deze overwinning betekende niet alleen de zesde van dit seizoen, ook zijn de heren nu al zestien wedstrijden op rij ongeslagen met inbegrip van het vorige seizoen. Er werd gedurende deze reeks slechts eenmaal een gelijkspel behaald. Op dit moment staan de heren, als enige ploeg, nog zonder puntverlies bovenaan in de competitie.

De afgelopen reeks wedstrijden was een goede aanloop voor de volgende periode. De komende wedstrijden zijn van essentieel belang omdat de resterende tegenstanders tot aan de winterstop allemaal in de bovenste regionen meedraaien. De nummers twee, drie, vijf en zeven zullen het ’s-Gravendeelse pad kruisen.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 15 november 2014 tegen subtopper De Duck 1 uit Brielle in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 19.45 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.