Gitarist Anne Soldaat en Clean Pete samen op Tiengemeten

0
1398
De tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven en Anne Soldaat
De tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven en Anne Soldaat

TIENGEMETEN – Anne Soldaat, volgens velen de beste gitarist van Nederland, treedt samen met het duo Clean Pete op in de herberg op Tiegemeten. Soldaat was samen met zanger Jelle Paulusma het fundament van de immens populaire Daryll-Ann, speelde in de bands van Tim Knol en Douwe Bob en vormt nu een opmerkelijke mix met de jonge meiden van Clean Pete. Het optreden is zondagmiddag 23 november op Tiengemeten.

Gitarist Soldaat zag Clean Pete spelen tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland en was overrompeld. Niet vreemd dus dat het drietal de krachten bundelde en besloot om – met Soldaat als producer – een cd te maken.

Afgelopen zomer brachten Clean Pete en Anne Soldaat een van de succesvolste voorstellingen van De Parade: ‘Al zegt hij het zelf”. De eerste CD heet ‘Al zeg ik het zelf’.

Clean Pete wordt gevormd door de tweeling Loes en Renee Wijnhoven. Renee speelt cello en Loes gitaar. Hun aanstekelijke Nederlandstalige liedjes zijn afwisselend weemoedig of vrolijk en vaak allebei.

Volgend jaar viert de gearriveerde muzikant Anne Soldaat zijn 50e verjaardag met een solotournee door de Nederlandse theaters. Op 23 november neemt hij daarop al een voorschot op Tiengemeten met naast hem twee opmerkelijke debutantes. Of zoals Tim Knol het onlangs verduidelijkte tijdens zijn optreden in de herberg op Tiengemeten: ,,Anne speelde eerste bij mij, maar met twee van die jonge meiden op het toneel is het natuurlijk veel leuker.’’

Kaarten voor het optreden kosten €15,- incl bootretour. Ze zijn te bestellen via www.herbergtiengemeten.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.