Strijen wint van Lombardijen en stijgt op ranglijst

StrijenHet vanaf de eerste minuut vol inzet spelende Strijen bewees zichzelf een goede dienst door een 2-1 overwinning op het altijd lastige Lombardijen, dat aantrad zonder Jelle Verhoef en de geschorste Harold van der Ent.

Door deze zege kunnen de kanaries iets rustiger adem halen, maar het blijft in de onderste regionen nog steeds spannend. Strijen komt nu op 13 punten uit 11 wedstrijden – een zelfde aantal heeft Wieldrecht, dat a.s. zaterdag de kanaries ontvangt.

In de 27e minuut kwam Lombardijen verrassend op voorsprong. Terwijl ze nog nauwelijks in de buurt van keeper Sem Kerkhof waren geweest mocht Michel van ‘t Hof vanaf de penaltystip 0-1 aantekenen, nadat de slimme Benjamin Baan net binnen de beruchte lijnen door Kevin Theuns aangetikt werd. Het had zelfs vlak voor rust nog erger kunnen worden toen Benjamin Baan een foutieve terugspeelbal van Thomas Lagerweij onderschepte en vrij voor keeper Kerkhof opdook. Zijn inzet verdween echter voorlangs het doel en door deze aktie liep hij een fikse hamstringblessure op, waardoor hij vroegtijdig het veld moest verlaten.
Na de rust gaf Strijen weer vol gas en in de 48e minuut wist Kevin Theuns met een krachtige kopbal – na een hoekschop van Aaron Peres Maria- de gelijkmaker aan te tekenen. En de situatie werd nog rooskleuriger toen in de 55e minuut Aaron Peres Maria met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied keeper Marco Verheul verschalkte. Onder aanvoering van regisseur Stephan Baay golfde vele aanvallen richting de Lombardijen veste, maa rdoor onzorgvuldige afwerking bleef de 2-1 score op het scorebord staan en hadden de Strijenaren in de laatste minuut nog geluk dat Marc Zwartbol de slimme voorzet van Mark van Zanten voor de aanstormende Lombardijen aanvaller kon wegwerken.