Burgemeester Tigelaar bezoekt diamanten bruidspaar Franke in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Diamanten bruidspaar FrankeOUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Franke is vandaag een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is namelijk 60 jaar geleden dat de heer J.M.C. (Joop) Franke (86) en mevrouw M. (Nel) Franke-de Reus (87) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 4 maart 1928 in Rotterdam. De wieg van de bruid stond op 2 mei 1927 in Mijnsheerenland. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende diamanten bruidspaar vanmiddag een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Dancing

De eerste ontmoeting tussen Joop en Nel was, zeg maar, wat lichtvoetig van aard. Zij liepen elkaar namelijk letterlijk en figuurlijk tegen het lijf in een dancing in Rotterdam. Na hun huwelijk vestigde het stel zich in Oud-Beijerland. Inmiddels wonen zij al 46 jaar onafgebroken in hun huidige woning in de Asterstraat.

Werk

De heer Franke verdiende zijn dagelijks brood als werktuigkundige bij de koopvaardij. Zijn vrouw had de zorg voor het huishouden en deed daarnaast nog administratief werk.

In zijn vrije tijd hield de bruidegom zich graag bezig met modelbouw, scheepjes om precies te zijn. De bruid was dol op handwerken. Helaas lukt dat niet meer vanwege haar verminderd gezichtsvermogen.

Kinderen

Het echtpaar Franke kreeg één zoon en daarnaast is de familie uitgebreid met twee kleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren