Cromstrijense derby SSS Klaaswaal tegen NSVV Numansdorp eindigt gelijk

imageKlaaswaalDe klassieker SSS_NSVV stond op het programma. Inzet de tweede plaats en voor NSVV ook het behalen van de tweede periodetitel. En buiten alles, de prestige. Bij de Numansdorpers ontbrak Michel Bol (geschorst ) en bij de Klaaswalenaars was zoals bekend Dennis de Cauwer vanwege een blessure afwezig. Het sfeerteam van SSS had voor een fantastische omlijsting gezorgd van deze Klassieker. Een tweestrijd die zijn oorsprong al kent in de dertiger jaren. Met fakkels, vlaggen en rode rook werd de opkomst van de ploegen luister bijgezet.

Helaas strandde de derby in goede bedoelingen, maar ontbrak het heilige vuur en het spektakel. NSVV speelde vanuit een zeer gesloten defensie en SSS was veel te traag in de opbouw om het de Zwartwitten lastig te maken. Kelvin van de Giessen was dichtbij een treffer toen SSS goalie Minnes onder een voorzet doorging. Van de Giessen schampte de bal met het hoofd, maar zag deze ruim naast gaan. In de 25e minuut was er sprake van een echte goed opgezette Klaaswaalse aanval, al was er wel enige dank verschuldigd aan de NSVV defensie die erg slordig uitverdedigde. De diepgaande Max Pelkman trok de bal scherp voor, waar Frank van der Linden wel erg vrij stond. Die aarzelde geen moment en gaf NSVV doelman Melvin Kruithof het nakijken. Pas op slag van rust wist NSVV iets terug te doen, maar de inzet van Jeroen Voshart werd door Lars van Gameren van de lijn gehaald.

Na de rust startte NSVV aanzienlijk feller dan de Klaaswaalse opponent. Binnen drie minuten werd de stand op gelijke hoogte gebracht door Jeroen Voshart. NSVV hield het overwicht maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Een kans voor Voshart, die doelman Minnes zag redden en een enkele scrimmage voor de goal van Minnes, zonder dat dit tot een doelrijpe kans leidde. Even sloeg de vlam in de pan toen de steeds slordiger fluitende scheidsrechter Steenbergen een theatrale val van doelman Melvin Kruithof bestrafte met geel aan Max Pelkman, zonder daar zelf veel van te hebben gezien. Het was halverwege de tweede helft het sein voor SSS om er wat meer van te maken. De roodzwarten namen het initiatief enigszins over en hadden vanaf dat moment onder leiding van Max Luiten het net iets betere van het spel. Tot echte kansen leidde dit ook niet behalve het moment dat Pelkman op weg naar een vrije schietpositie met het nodige duw en trekwerk leek te worden gestopt. Scheidsrechter Steenbergen zag er echter tot ontzetting van heel Klaaswaal geen strafschop in.

De matige derby eindigde in een 1-1 gelijkspel, een uitslag waar iedereen zich wel in kon vinden.