Denk mee over de toekomstige invulling van de Mebin Locatie in Oud-Beijerland

536

OUD-BEIJERLAND – Geïnteresseerden in de toekomstige ontwikkeling van het voormalige Mebin-terrein in het centrum van Oud-Beijerland, kunnen maandag 8 juni meedenken tijdens een interactieve bijeenkomst. Tussen 19.00 uur en 21.30 uur kunnen geïnteresseerden vrij binnenlopen bij restaurant ‘Natuurlijk! aan het Spui’ aan de Spuidijk 2d naast het politiebureau. Medewerkers van projectontwikkelaar AM en gemeente Oud-Beijerland gaan graag met omwonenden en geïnteresseerden in gesprek over hun ideeën voor deze bijzondere locatie. 

Schermafbeelding 2015-05-28 om 16.25.35

Toekomstbeeld
Tijdens de bijeenkomst op 8 juni presenteren AM en de gemeente een eerste toekomstbeeld voor het gebied. Dit toekomstbeeld is mede gebaseerd op de uitkomsten van een enquête die vorig jaar is gehouden onder omwonenden en geïnteresseerden. Het eindbeeld is nog niet klaar. Er zijn nog vragen over bijvoorbeeld het type en de architectuur van de woningen die er straks komen, mogelijke (recreatieve) voorzieningen en de verbinding van de locatie met aan de ene kant het Spui en aan de andere kant het centrum. AM en de gemeente gaan over deze en andere vragen graag met omwonenden en geïnteresseerden in gesprek.

panorama

Ambitie

Al langere tijd zijn er ambities om het voormalige terrein van Mebin betoncentrale en Mijnster zand en grindhandel te ontwikkelen tot een gebied waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen en genieten van de bijzondere ligging aan het water. De ontwikkeling van het gebied moet een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het centrum. AM werkt in nauwe samenwerking met de gemeente Oud-Beijerland aan plannen die passen bij de maat en schaal van het dorp. Hierbij betrekken de partijen ook nadrukkelijk omwonenden en geïnteresseerden. Dit gebeurt onder meer via de bijeenkomst op 8 juni aanstaande.

Denkmebin.nl

Meer informatie over de bijeenkomst op 8 juni a.s. over de invulling van het voormalige Mebin-terrein staat op www.denkmebin.nl. Op deze website kunnen mensen zich ook inschrijven als geïnteresseerde. De gemeente en AM houden de geïnteresseerden op de hoogte van ontwikkelingen rond het Mebin-terrein.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.