Burgemeester Tigelaar van Oud-Beijerland slaat Koningsdag in Oud-Beijerland over

0
1430

wT57AbuJ_400x400OUD-BEIJERLAND – Het kwam in zijn ambtsperiode niet eerder voor dat burgemeester Klaas Tigelaar Koninginnedag/Koningsdag buiten de grenzen van Oud-Beijerland doorbracht… echter, dit jaar zult u hem – in tegenstelling tot voorgaande jaren – tijdens Koningsdag niet tegenkomen in Oud-Beijerland. In verband met zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid als vicevoorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft Oud-Beijerlands eerste burger namelijk een rol in gemeente Dordrecht. Zijn officiële taken op maandag 27 april worden overgenomen door locoburgemeester Henk Kievit.

Koningspaar

Burgemeester Tigelaar vervangt volgende week maandag de Dordtse burgemeester Arno Brok als voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Gemeente Dordrecht is deze dag namelijk dé plaats waar ons Koningspaar voor de eerste keer Koningsdag nieuwe stijl viert. Het spreekt voor zich dat burgemeester Brok als gastheer niet kan ontbreken.

Veiligheidsregio

Binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (dit geldt uiteraard voor alle veiligheidsregio’s in ons land) wordt nauw samengewerkt door verschillende besturen en diensten op het gebied van brandweerzorg, rampen- en crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening en handhaving van de openbare orde en veiligheid. Gelet op al deze disciplines is het duidelijk dat er voor de veiligheidsregio een belangrijke taak is weggelegd tijdens de viering van Koningsdag en het bezoek van de Koninklijke familie.

“Natuurlijk vind ik het jammer dat ik Koningsdag 2015 niet in Oud-Beijerland kan zijn, maar anderzijds ga ik als plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio graag de uitdaging aan om er gezamenlijk voor te zorgen dat alles in goede orde verloopt”, aldus burgemeester Klaas Tigelaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.