15e Kunst-, Brocante- en Boekenmarkt in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Schermafbeelding 2015-06-01 om 17.32.32Oud-Beijerland – Het centrum van Oud-Beijerland is zaterdag 6 juni weer het decor voor een groots opgezette Kunst- en Boekenmarkt. En we hebben een feestje! Het is dit keer de 15e editie waarbij kunst en boeken centraal staan in de ruim 85 kramen op de Oost- en West-Voorstraat. Ook zijn er bijzondere gasten, zoals Eva met haar mobiele poppenkastwagen.

Van 10.00 tot 17.00 uur is het snuffelen in boeken, genieten van kunst en kijken en luisteren naar optredens op de Kop van de Vliet. Onder de kraamhouders zijn dit jaar 25 kunstenaars van Promotie Kunst & Kultuur die hun werk exposeren en te koop aanbieden. Er is van alles te bewonderen, waaronder keramiek, brons, sieraden en glastechniek. Verder is er een keur aan schildertechnieken, zoals olieverf, acryl en aquarel.
Een van de kunstenaars is Jac. Smolders uit Goes die in veelkleurige zeefdrukken, sculpturen en schilderijen een steeds wisselende dierenwereld tot leven wekt. De Rotterdamse Damma Hagenaars-Ros toont haar figuratieve werken in keramiek. Zij exposeert geregeld in galerieën, maar is ook vaak te vinden op kunstmarkten.

Illustrator Arne van der Ree uit Oud-Beijerland is eveneens van de partij om zijn werk te tonen. Kinderboekenschrijver Dave Kastelein, bekend van de boeken over Dickie Pet en Jojo, verkoopt zijn boeken en leest voor uit eigen werk.

Tussen 12.30 en 16.30 uur komt Eva met haar bijzondere poppenwagen naar het dorp. In haar verbouwde, rode driewieler geeft zij poppenkastvoorstellingen, kunnen kinderen zich verkleden en wordt er geknutseld.
Om 11.30 en 13.30 uur tonen leerlingen van de Musical Academy een deel uit een van hun vele musicalvoorstellingen. Beide optredens duren een half uur.

Muzikale optredens zijn er ’s middags ook van de tamboer- en pijpermuzikanten van ‘The Pipes en Drums International’ die in de ochtend de onthulling van een bijzonder oorlogsmonument elders in het dorp opluisteren.

De weersvooruitzichten zijn prachtig, dus dat wordt dubbel genieten op deze jubileumeditie van de Kunst-, Brocante- en Boekenmarkt in Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.