Watersport Vereniging Binnenmaas wint weer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Stellendam – Spanning en sensatie op het Haringvliet tijdens vierde wedstrijd in de serie van de Combi Rotterdam. Dit keer georganiseerd door de RZV, die in plaats van de Kralingse plas is uitgeweken naar Stellendam.

De omstandigheden waren perfect voor een mooie zeilwedstrijd, met een strak blauwe lucht en windkracht 3, het droomweer van iedere zeiler. Na het succes weekend van vorige week, moesten de zeilers van WSV Binnenmaas weer flink aan de bak om dit succes te kunnen evenaren. Vorige week was Binnenmaas 1 en 2 in de Optimist B en in de Optimist C 1 , en nu zijn die zelfde zeilers weer aan de start verschenen om hun plaats te verdedigen. In alle optimist klasse zijn uiteindelijk vier wedstrijden gevaren, waar het tot aan de finish zeer spannend was. In de Optimist C was opnieuw succes voor WSV Binnenmaas. Sam te Braak uit Westmaas wist zondag opnieuw eerste te worden gevolgd door haar vriendin Donna-Tinke Huijsmans ook uit Westmaas op de tweede plaats. Ook in de B waren de zeilers van WSV Binnenmaas succesvol.

Na een aantal spannende races werd Stijn van der Valk uit Oud-Beijerlnad opnieuw eerste gevolgd door Nienke Gevers ook uit Oud-Beijerland op de tweede plaats, wat een hele prestatie is aangezien zij met haar 9 jaar jongste is in de Combi B! In de Optimist A hadden de zeilers het een stuk moeilijker en eindigde Erwin Wijbenga als beste zeiler van WSV Binnenmaas op de negende plek. Aanstaande zondag is de Combi op bezoek in Hillegersberg Rotterdam bij WV Aegir, waar de zeilers onder hele andere omstandigheden zullen varen op de Bergse Voorplas.

image

(op de foto van Links naar Rechts, Donna-Tinke Huijsmans, Stijn van der Valk, Nienke Gevers en Sam te Braak)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.