Opening nieuwe Expositie in De Opkamer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

46.1MAASDAMOp zondagmiddag 5 juli, vindt om 13.30 uur de opening plaats van een nieuwe expositie in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21,Maasdam.

Jolande van der Heul exposeert met schilderijen en Hetty Dalm met keramiek.De expositie duurt tot eind augustus. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Peter Saarloos, gitaar en zang.

Jolande van der Heul, geboren en getogen in Schiedam, nu woonachtig in Maasdam, wil als beeldend kunstenaar haar ‘verwondering’ zichtbaar  maken over wat haar in het leven intrigeert en verbaast. Ze wil met haar werk vooral blij verrassen. En er is alléén een boodschap, als de kijker die wil zien. Ze speelt in haar werk graag met beeldelementen, lijnen en symbolen en gebruikt daarbij een helder kleurenpalet. Ze geeft al meer dan tien jaar teken-en schilderles bij culturele instellingen in de Hoeksche Waard en sinds 4 jaar begeleidt ze een groepje afasiepatiënten.

Hetty Dalm uit Klaaswaal volgde haar opleiding bij Stichting Bevordering Beroepsopleidingen te Gouda(SBB) en aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, IKO-HOOGSTRATEN in België. Zij maakt deel uit van de Hoeksche Art, een groep kunstenaars die twee maal per jaar hun werk op een gezamenlijke locatie exposeert. Haar keramisch werk kenmerkt zich door speelse dynamische vormen , maar zij schuwt ook de meer klassieke vormen niet al krijgen die vaak een verrassende bewerking mee. Naast keramiek schildert ze en sinds 2014 maakt ze deel uit van de schildersgroep “Primair”. Ook verzorgt zij workshops.

Bezoekers wordt gevraagd overtollige schotels en borden in te leveren als bijdrage aan het ludieke Enschedese project:Mozaïeken voor de Grieken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren