Nieuwe exploitant gezocht voor deltapontje tussen Strijensas en Moerdijk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Veerdienst Strijensas MoerdijkSTRIJEN – Tussen Strijensas (Zuid-Holland) en Moerdijk (Noord-Brabant) vaart één van de Deltapontjes. De Deltapontjes zijn de leukste verbindingen over het water rondom de Hoeksche Waard over de Oude Maas, het Haringvliet en het Hollandsch Diep. 

In 2015 vaart de huidige schipper, Hans de Zwart, voor het zesde achtereenvolgende jaar tussen de beide dorpen heen en weer. Door verhuizing naar het noorden Van Nederland zal dit echter het laatste jaar zijn voor hem. Hierdoor ontstaat een unieke kans voor een nieuwe enthousiaste ondernemer/ schipper om hier recreanten een plezierige overtocht te bezorgen! 

Enthousiast 

Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) en gemeente Moerdijk dragen financieel bij aan de exploitatie van het pontje. Zij zoeken dan ook een nieuwe exploitant die in de zomermaanden enthousiast de recreanten (al dan niet met fiets) overzet. De nieuwe schipper is gastvrij en vindt het leuk om wat te vertellen aan zijn passagiers over de gebieden van beide oevergemeenten en het vaarwater Hollandsch Diep. De exploitant dient zelf voor een geschikt vaartuig en steigertjes in beide haventjes te zorgen. Om de Deltapontjes te promoten maken SOHW, in samenwerking met Moerdijk en exploitanten, jaarlijks een brochure met informatie over dienstregelingen en toeristische achtergrondinformatie. Deze is ook te vinden op de website www.deltapontjes.nl.

Meer informatie 

De huidige schipper heeft een boot die ter overname wordt aangeboden. Ook de steigers in beide haventjes zijn eigendom van de huidige exploitant. Deze worden ook ter overname aangeboden. Wanneer u hierover meer wilt weten kunt u contact opnemen met Vaardiensten De Zwart via telefoonnummer 06-12876163 of mail [email protected]

Als u geïnteresseerd bent zien wij uw reactie graag tegemoet. Wij zullen deze inventariseren en een vervolgprocedure bepalen. Wij ontvangen uw reactie graag uiterlijk 4 september 2015. U kunt dit kenbaar maken door een email te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘schipper gezocht’. Als u vooraf nadere informatie zoekt kunt u kijken op www.deltapontjes.nl (op deze website staat de informatie voor vaarseizoen 2015) of informatie (over bijvoorbeeld de vergoeding) opvragen bij SOHW ([email protected])


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren