24/12 uurs Race 40ste editie WSV Binnenmaas te Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
11822941_10153530439632556_6082392682126998255_oMijnsheerenland – Het is feest bij WSV Binnenmaas voor de 40ste keer wordt er een 24/12uurs zeilrace gehoudendit maal op 22-23 augustus. 40 jaar geleden begon de 24uurs race als een gezamenlijk evenement tussen Watersportvereniging Eeuwes uit Mijnsheerenland en watersportvereniging Strikhoek in Westmaas. Door de jaren heen is dit evenement uit gegroeid tot een terugkomend feest waarbij er tientallen boten mee doen en er ook op de kant van alles te beleven valt! 
Sinds de twee watersportverenigingen samengekomen zijn vormen ze Watersportvereniging Binnenmaas. Een levendige vereniging waarbij alle takken van watersport samen komen tot een steeds groter wordende vereniging.  
De zeilers zullen zaterdag 22 augustus starten om 14.00 en zoals de naam al doet vermoeden, 24 uur later pas finishen. In de tussentijd is het de bedoeling dat de boten zo veel mogelijk rondjes varen over de Binnenmaas. Er doen verschillende soorten boten mee die allemaal zijn onder verdeeld over verschillende klasses. Bij elk rondje moet er ‘gestempeld worden’ dit houdt in dat de boten langs de stijger moeten gaan liggen en dat een zeiler over de stijgers moet rennen en bij de stempelpost zijn kaart moet laten stempelen. Dit levert ieder jaar weer spectaculaire beelden op, het loopt namelijk niet altijd goed af, dit houdt in dat er altijd wel iemand van de stijgers in het water valt! De zeilers varen bijna allemaal in een team van mensen, die tijdens de stempelprocedure gewisseld kan worden van bemanning. Er zijn een aantal fanatiekelingen die de volledige 24 uur in hun eentje varen.  
 
Ook is er sinds een aantal jaar de mogelijkheid om mee te doen met de 12 uurs race. Hier varen onder andere de kinderen in, die meedoen in hun optimist, splash of laser, en de zeilers die houden van hun nachtrust, of de mensen die graag met hun hele team willen feesten. Zij zullen stoppen om acht uur ‘s avonds en om acht uur ‘s ochtends weer beginnen.  
Omdat het evenement dit jaar zijn jubileum viert worden dit jaar alle oud bestuursleden van voormalig WSV Eeuwes en WSV Strikhoek in het zonnetje gezet.  
Iedereen is van harte uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen, of te komen kijken tijdens dit weekeind. Vooral de start van zaterdag 14.00 en de finish op zondag 14.00 wilt u niet missen!   
Het wordt zowel voor de deelnemers als ook voor de bezoekers een heel bijzonder weekend, waarbij het terrein naast het clubhuis tot een feestelijke ambiance zal worden getransformeerd zodat het er echt goed toeven is.Ook is er ruim voldoende te verkrijgen als versterking voor de inwendige mens. 
Omdat de organisatie deze jubileumeditie extra feestelijk wil uitpakken, zoeken we regionale ondernemers die het evenement als sponsor willen ondersteunen.De aangeleverde reclamebeelden zullen gedurende het hele weekend op meerdere schermen, tussen de wedstrijduitslagen door ,vertoond worden. 
Voor meer informatie kunt u kijken op onze website, www.wsvbinnenmaas.nl of Facebookpagina https://www.facebook.com/wsvbinnenmaas
Sfeerfilmpje met drone van vorig jaar:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren