Oud-Beijerlandse echtpaar De Bruijn 60 jaar getrouwd

0
416

60-jarig-huwelijk-echtpaar-De-Bruijn-ZandeeOUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar De Bruijn is dinsdag 29 september 2015 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is namelijk 60 jaar geleden dat de heer J.J. (Jo) de Bruijn (87) en mevrouw P. (Nel) de Bruijn-Zandee (84) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 2 mei 1928 in ‘sHeer Arendskerke. De wieg van de bruid stond op 25 mei 1931 in Rilland-Bath. Echte Zeeuwen dus! Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Bioscoop

De eerste ontmoeting tussen Jo en Nel vond plaats in de bioscoop. Niet de film die daar werd vertoond, maar de vonk die tussen hen oversloeg, staat hen nog helder voor de geest. Sinds 1971 woont het echtpaar met heel veel plezier in hun huidige woning aan de Van Goyenstraat in Oud-Beijerland. 

Werk

Was het vroeger heel gebruikelijk dat mensen heel veel jaren bij hetzelfde bedrijf werkten… dit geldt niet voor de heer De Bruijn. Hij verdiende zijn dagelijks brood als paardenknecht, in de fruitteelt, in de haven en – tot aan zijn pensionering – in de bouw. Zijn vrouw startte haar werkzame leven op 14-jarige leeftijd als expeditiemedewerkster. Na haar huwelijk nam zij de zorg voor huishouding en gezin op zich.

Kinderen

Het echtpaar De Bruijn kreeg twee kinderen (een zoon en een dochter) en daarnaast is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Tuinieren was altijd de grote hobby van de bruidegom. En als zijn gezondheid het toelaat, probeert hij nog een beetje in zijn eigen tuintje te werken. De bruid is verzot op breien en produceert sjaal na sjaal voor Roemenië.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.