Open archief Historische Vereniging van ‘s-Gravendeel – Havens toen en nu

0
537
Gezicht op de haven vanaf de Kaai, zomer 1951.

  
 ‘S-GRAVENDEEL – De Historische Vereniging van ‘s-Gravendeel vertoont op zaterdag 9 januari foto’s met als thema: “’s-Gravendeel en de havens, toen en nu.”

Het archief is deze zaterdagochtend van 9.30 uur – 12.00 uur open, dus wie vragen heeft op gebied van de plaatselijke geschiedenis is welkom om ze te stellen. In het uitgebreide archief is heel veel te vinden voor spreekbeurten en werkstukken voor de schooljeugd. 

Maar ook voor ouderen is er veel te vinden op gebied van genealogie, oorlog, waterleiding, vlas, natuur, waterhuishouding enzovoort. En wie een bepaalde foto, van jaren her, zoekt, wie weet, misschien heeft de vereniging die wel in het tienduizenden foto’s tellende fotoarchief. 

Iedereen is van harte welkom in de bibliotheek van ‘s-Gravendeel (Smidsweg 42) bij wie de historische vereniging inwoont.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.