Vernieuwd Dorpsfeest in Westmaas met straattheater en zeepkistenrace

775

Westmaas – Op zaterdag 3 september, de eerste zaterdag van september, wordt in Westmaas het tweejaarlijkse Dorpsfeest gehouden. Onder het motto “Dorpsfeest 2.0” organiseert het Comité Dorpsfeest Westmaas een modern feest met nostalgische elementen. 

Hele dag muziek

zusjes van wanrooy nieuwe fotoEr is weer de hele dag muziek van oude bekenden als Anny en Paula van Wanrooy, de Djembé-band, Binnmaas Fanfareorkest Da Capo, en de driemans band ”PRE” met zangeres Robin de Kreek. Dit jaar kan men ook genieten van muziek van Radio Barkas, het kleinste radiostation van Nederland, dat perfecte vintage (achtergrond) muziek verzorgt, Straattheater van de absurdist Berry Knapen en niet te vergeten een optreden van het duo

”HELEMAAL HOLLANDS”! Carlo en Leo van ”Helemaal Hollands” hebben het land inmiddels overspoeld met hun laatste feesthit ”Waar is dat Feestje!” (……….in Westmaas dus!!).

De Breestraat wordt omgedoopt tot “Thunderroad” en vormt ‘s middags het passend decor voor de race met zelfgebouwde zeepkisten.

Zeepkistenrace

Het wordt de eerste Zeepkistenrace in de historie van Westmaas. Deze race is bestemd voor jong en oud. De organisatie van het Dorpsfeest heeft alle bewoners opgeroepen om samen met familie, vrienden of buren een eigen zeepkist te bouwen en voor deelname in te schrijven. De zeepkist moet een zelfgemaakt voertuig zijn,minimaal over vier wielen beschikken, niet langer dan 3 meter zijn met een maximale breedte van 1,5 meter,Kijk op de site voor verdere informatie en inschrijving.

Er wordt ruim baan gemaakt voor de inwoners van Westmaas want iedereen met een bijzondere hobby of bezigheid die dat aan anderen wil laten zien, is uitgenodigd mee te doen aan de activiteitenmarkt die deel uitmaakt van het feestterrein in het centrum van het dorp.

Een onvergetelijke attractie is een betaalbare helikoptervlucht over Westmaas en omgeving.Er staat een aantal oude landbouwtractoren opgesteld,de brandweer geeft  een spectaculaire demonstratie en jong en oud kan zich gratis uitleven op de 10 meter hoge klimwand. Eenmaal boven kan men veilig genieten van het uitzicht

Voor de jeugd zijn er springkussens en de mogelijkheid op een pony te rijden .Twee Westmaasse dorpsomroepers presenteren het programma van de dag .Het Dorpsfeest wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van meer dan 45 lokale en regionale ondernemers en instellingen.

De maaltijd op het kerkplein

De dag wordt besloten met een grote gezamenlijke maaltijd in de open lucht voor het hele dorp op het Kerkplein, naar het voorbeeld van de historische maaltijd in de zomer 1990 bij de viering van het 550-jarig bestaan van Westmaas. Maak gebruik van deze bijzondere gelegenheid. Bonnen voor de maaltijd kosten € 15,00 en zijn van 15 t/m 27 augustus te koop bij het  Wapen van Westmaas en Bakkerij Van der Linden.

Het laatste nieuws over het Dorpsfeest staat op de website: www.dorpsfeestwestmaas.nl

Programma Dorpsfeest Westmaas 2.0

Het volledige programma voor het Dorpsfeest Westmaas 2.0 op zaterdag 3 september van 11.00 tot 19.30 uur ziet er als volgt uit:

 

 • 11.00-17.00 uur: jaarmarkt met kramen van ondernemers, verenigingen en particulieren.
 • 11.00-11.50 uur: koffiedrinken voor iedereen op het Kerkplein met een speciaal Dorpsfeestkoekje
 • 11.50 uur: opening van het feest op het kerkplein door burgemeester Borgdorff.
 • 12.00-12.30 uur: optreden van de Anny en Paula van Wanrooy.
 • 12.30-13.00 uur: straattheater op de Breestraat door Berry Knapen, absurdist.
 • 13.00-13.30 uur: muziek van Radio Barkas (Blues en Rock ‘n Roll uit vroeger jaren).
 • 13.30-14.00 uur: optreden van Da Capo.
 • 14.00-14.30 uur: brandweerdemonstratie.
 • 14.30-15.00 uur: optreden van Djembé-band.
 • 15.00-15.30 uur: straattheater door Berry Knapen.
 • 15.30-16.00 uur: optreden van Djembé-band.
 • 16.00-16.30 uur: zeepkistenrace + muziek van Radio Barkas.
 • 16.30-17.00 uur: straattheater door Berry Knapen.
 • 17.00 uur:           prijsuitreiking Zeepkistenrace.
 • 17.05-18.00 uur: borrelen op het kerkplein met een optreden van het Duo Helemaal  Hollands
 • – 18.00: muziek op het kerkplein door de band PRE (Robin de Kreek).
 • – 18.00-19.30 uur: open lucht maaltijd op het Kerkplein.

Verder:

 • Extra attracties: klimwand en springkussens.
 • Helikoptervluchten boven het dorp, startlocatie: het strandje aan de Binnenmaas.
 • De hele dag eten en drinken  verkrijgbaar
 • Ponyrijden voor kinderen.
 • Optreden van Shishir Bestebreur en Sebastian van Etten als dorpsomroepers.
 • Aanwezigheid van oude landbouwtractoren.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.