Korfballers Ventura Sport verliezen van kampioen Atlas

STRIJEN – De wedstrijd tegen koploper Atlas stond afgelopen zaterdag op het programma. Een wedstrijd tussen nummer 1 Atlas en nummer 2 Ventura Sport werd een spannende wedstrijd. Net zoals in de heenwedstrijd waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd en was het qua score diverse keren stuivertje wisselen. Echter was het Atlas die aan het langste eind trok en daarmee het kampioenschap in de 3e klasse veilig stelde, einduitslag 17-19.

Het begin was overduidelijk voor de thuisploeg, de ploeg van trainer Arthur Buitendijk had haar zenuwen beter onder controle, als snel stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord. Na 10 minuten begon Atlas iets beter in de wedstrijd te komen, via een 4-1 naar een 4-2 tussenstand. Bij 4-4 trok Atlas voor het eerst de stand gelijk, waarna Ventura Sport weer een gaatje sloeg naar 6-4. Ventura Sport had een licht veldoverwicht, maar het 2e aanvalsvak kwam zeer moeilijk tot score waardoor het gaatje niet groter gemaakt kon worden. Atlas knokte zichzelf weer terug tot 6-6 en nam zelfs net voor rust een 6-7 voorsprong.

Na rust scoorden de gasten direct de 6-8, waarna Ventura Sport terug moest komen. De thuisploeg werd gesteund door het publiek en kwam weer langszij. Tot aan 11-11 ging het gelijk op in de bomvolle Laco hal in Strijen. Atlas wist weer een gaatje te maken naar 11-13, maar Ventura Sport trok de stand weer gelijk bij 14-14. Beide ploegen maakten er een mooi schouwspel van in de 2e helft, er was een hoog scoringspercentage en de doelpunten vielen makkelijk. Snel kan de thuisploeg op een 15-14 voorsprong maar Atlas wist direct weer tegen te scoren. Bij 17-16 in het voordeel van de Strijenaren had de thuisploeg kansen op 18-16 maar deze vielen niet. Atlas kwam weer langszij bij 17-17 met nog maar een paar minuten te spelen. Daarna scoorde Atlas nog 2 doelpunten en won de wedstrijd met 17-19 en bekroonde zichzelf tot de terechte kampioen in deze klasse.

Door deze nederlaag is Ventura Sport als gedeeld 2e geëindigd op de ranglijst. Er zal nu eerst een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden tegen DSO uit Klundert om uit te maken wie er daadwerkelijk 2e word. In de competitie hebben beiden ploegen de onderlinge wedstrijden een keer gewonnen, dus het beloofd weer spannend te worden. De winnaar zal spelen tegen Nexus voor een eventuele promotie. De beslissingswedstrijd zal maandag a.s. gepland worden en dan weten we wanneer Ventura Sport moet spelen tegen DSO. De datum zal via de website bekend worden gemaakt.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 8, Siebe Buitendijk 3, Arnold in’t Veld en Annemieke van Dongen 2, Arco Dalm en Naidja van Aelst ieder 1.