Woonconferentie Hoeksche Waard 

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De woningmarkt van de Hoeksche Waard is weer volop in beweging. De vraag trekt aan, mede dankzij een toenemende belangstelling van buiten de regio. We zijn op de goede weg, maar er moet ook nog veel gebeuren om in de toekomst een vitale en aantrekkelijke regio te kunnen blijven. De vijf gemeenten willen daarom nog voor de zomer van 2017 hun gezamenlijke woonvisie actualiseren.

Datum: 20 maart 2017
Tijd: 19:00-22:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
Locatie: CSG Willem van Oranje, Randweg 2, Oud-Beijerland

Dialoog

Tijdens de Woonconferentie Hoeksche Waard 2017 willen wij een belangrijke stap zetten in dat proces door met diverse stakeholders èn inwoners van de Hoeksche Waard een dialoog te voeren over het wonen in deze regio. Dat willen we doen aan de hand van 5 thema’s:

  1. Wonen in een vitale Hoeksche Waard
    De vitaliteit van de regio is gebaat bij meer instroom van gezinnen, maar dan moeten we daar wel voor bouwen. Wensdenken of realistische ambitie?
  2. Een geschikte woning voor iedereen
    Hoe zorgen we er voor dat de woningvoorraad in voldoende mate geschikt is voor bewoners met mobiliteitsbeperkingen, dementie of andere zorgvragen?
  3. Samen duurzaam
    Hoe komen we samen tot een energieneutrale regio? Wat verwacht u van de ander en wat kunt u zelf doen?
  4. Kwalitatief wonen in de Hoeksche Waard
    Hoe maken we het wonen in de regio nog aantrekkelijker? Met wat voor type woningen? En in wat voor context qua fysieke omgeving en voorzieningen?
  5. Bouwen aan de Hoeksche Waard

Tot 2030 zijn zo’n 3100 extra woningen nodig om te kunnen voorzien in de woningbehoefte. Wat is er voor nodig om die op tijd te realiseren?

Deze thema’s worden in kleine gemengde groepen besproken tijdens break-out sessies. U kunt aan twee verschillende break-out sessies deelnemen en wordt bij aanmelding gevraagd uw voorkeur op te geven.

Wij zien uit naar uw visie en bijdrage tijdens deze bijeenkomst. De capaciteit is echter beperkt. Meldt u zich dus hier direct aan, want vol is echt vol!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren