Column: Souvenirs

0
168

Een woord wat direct aan vakantie doet denken en herinneringen oproept. Aan plaatsen over de hele wereld. Soms verre landen, soms gewoon Volendam. Iedereen heeft ze, in zeer verschillende maten en prijsklassen en persoonlijke smaak…. En dat maakt het zo heerlijk om over te schrijven! Daar kwam ik op doordat ik onlangs op een middag in een Kringloopwinkel liep en niet speciaal naar iets zocht. Relaxed rondkijken en hopen dat je iets ontzettend leuks tegenkomt. Die middag vielen mij de souvenirs op: sierborden uit Griekenland, houten bijwerken uit Indonesië, beeldjes van de Eiffeltoren/Toren van Pisa/Big Ben, Hollandse molens en klompen, Spaanse tapas-serviezen ( misschien deze laatste niet uit Spanje, maar kniesoor die daar op let…)

Rondstruinen in een Kringloopwinkel is sowieso een uitje op zich, dus iets kopen is dat dan ook een souvenir? En voor de mensen die de drempel om wat voor reden te hoog vinden om er naar binnen te stappen: Gaan! Een walhalla aan goedkope spullen die je waarschijnlijk zelf ook op zolder hebt staan en daar zou moeten brengen, maar naast vakantieherinneringen ook een reis door vroegere tijden!

Nee, geen aandelen en Ja, weer reclame gemaakt voor iets… Moet kunnen toch!?

Nu moet ik wel iets bekennen…. Deze enthousiaste columniste is dol op winkelen én kopen, maar ik heb helemaal niets gekocht die middag! Waarom niet? Mijn kant van het verhaal is dat ik me bedacht dat ik zelf een huis vol heb…. Maar s avonds zat ik naar een tv programma te kijken en daar liepen Nederlandse toeristen op een markt in het buitenland en de verkopers riepen

“ Hollanders: kijken, kijken en niet kopen “

Altijd lachen als je het hoort, maar het is niet waar! De Kringloopwinkel is het bewijs!

Jacqueline


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.