Bezoekerscentrum Tiengemeten weer open!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bezoekerscentrum op Tiengemeten - Foto Natuurmonumenten

In juni opent het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten op Tiengemeten na een lange sluiting weer haar deuren. Voorlopig alleen op zaterdag en zondag. In juli hoopt Natuurmonumenten weer over te kunnen stappen op de normale openstelling van dinsdag tot en met zondag. Daarbij staat de gezondheid van de vrijwilligers voorop. Zij zijn het hart van het Bezoekerscentrum. Speelnatuur van OERRR blijft in juni nog gesloten en het aanbod in kinderfeestjes is beperkt tot de Boswachter Bootcamp. Natuurmonumenten geeft aan dat het voor bezoekers wel belangrijk is om vooraf online een pontkaartje te kopen voor de dag en tijdstip van overvaren. Er kunnen namelijk per uur maximaal 45 bezoekers overvaren.

Groepsactiviteiten

Voor excursies, OERRR-activiteiten en feestjes moet de bezoeker nog langer geduld hebben. Natuurmonumenten onderzoekt op dit moment hoe ze deze activiteiten op een verantwoorde manier kunnen oppakken. Meer duidelijkheid hierover volgt later. De vergaderlocatie is waarschijnlijk vanaf september weer te boeken.

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Vanaf zaterdag 6 juni is het Bezoekerscentrum op Tiengemeten tijdens de weekenden weer open. Natuurmonumenten vraagt haar bezoekers bij een bezoek aan Tiengemeten zich te houden aan de basisregels van het RIVM. Daarnaast gelden in het Bezoekerscentrum aanvullende spelregels. Deze zijn te vinden op de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten) en worden ter plaatse aangeduid. Ondanks de aanpassingen doet Natuurmonumenten er alles aan om een bezoek aan Tiengemeten een prettige ervaring te laten zijn. 

Pont

Sinds maandag 1 juni vaart de pont weer voor bezoekers. De pont is letterlijk de plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Juist daarom heeft Natuurmonumenten maatregelen rondom de pont genomen, zoals het vooraf online kopen van een pontkaartje voor een dag en tijdstip van overvaren en het dragen van een mondkapje tijdens de overtocht. Op genoemde website staat alles vermeld wat vooraf noodzakelijk is om te weten voor de overtocht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren