Lintjesregen 2021 in de Hoeksche Waard: Mevrouw Mien Prins (78) uit Oud-Beijerland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Zojuist is mevrouw Mien Prins (78) uit Oud-Beijerland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau 🏅 Ze leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het welzijnsonderwijs. Ze maakte zich onder andere sterk voor emancipatie binnen het onderwijs. - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Oud-Beijerland – Zoals ieder jaar regent het de werkdag voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege de coronamaatregelen werd de zogenoemde Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) ook dit jaar in een ander jasje gestoken. Burgemeester Bram van Hemmen ging met passend vervoer langs de deur van Mevrouw Mien Prins (78) in Oud-Beijerland om het lintje persoonlijk uit te reiken.

Mevrouw Mien Prins (78) uit Oud-Beijerland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze begon haar carrière als leerkracht in het basisonderwijs, maar stapte later over naar het middelbaar beroepsonderwijs. Daar klom zij uiteindelijk op tot directeur zorg, welzijn en sport van het Albeda College in Rotterdam. Ze leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het welzijnsonderwijs. Ze maakte zich onder andere sterk voor emancipatie binnen het onderwijs. Mevrouw Prins wordt geschetst als een voorvechter van het kunstonderwijs op mbo-niveau. Ze was onder meer de oprichter van de opleiding ‘Acteur’ (mbo-theaterschool in samenwerking met het Jeugdtheater Hofplein) in 2002, de opleiding ‘Dans’ in 2004 en de opleiding ‘Muziekproducent’ in 2006. Het leverde haar in Vrij Nederland de titel ‘moeder van de kunstopleidingen’ op.

In 2007, het jaar waarin zij met pensioen ging, kreeg ze de Erasmusspeld van gemeente Rotterdam vanwege haar verdienste voor het onderwijs en haar bijdrage aan de stad Rotterdam. Naast haar werk in het onderwijs zette mevrouw Prins zich ook in als vrijwilliger. Ze was van 1996 tot 2006 voorzitter van Stichting Kinderopvang Charlois. Van 2007 tot 2012 was zij vrijwilliger bij en bestuurslid van Stichting Passie in de Waard die de uitvoering van de Mattheus Passion en een educatieproject voor kinderen van de basisschool organiseerde. In deze periode was ze ook actief als dirigent.

Van 2008 tot nu is mevrouw Prins vrijwilliger bij en secretaris (2008-2009) en voorzitter (2009-2017) van de Stichting Dichter bij de Molen/Bram Roza Festival. Sinds 2017 zet zij zich nog in als lid van de werkgroep ‘PoeziĂ«’ van deze stichting. Ook is zij sinds 2008 als vrijwilliger en docent verbonden aan de Kunstclub Hoeksche Waard. Daarnaast is mevrouw Prins sinds 2013 actief als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Zomerkind.

Tot slot is zij vrijwilliger bij en bestuurslid van Stichting Dok-C Platform voor Kunst en Cultuur Hoeksche Waard (sinds 2015) en is zij medeorganisator van de verkiezing van de Dichter van de Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren