De Hoeksche boerin: Ik moet op zoek naar een goed bruine bonen recept!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Het jaar zit er op. Wat is het weer hard gegaan… Een half jaar geleden kreeg ik via Hoeksch Nieuws de mogelijkheid om mijn columns te plaatsen. Een pagina met heel veel lezers en groot bereik. Iedere maand schrijf ik met heel veel plezier over mijn bezigheden als boerin. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als dat ik dat doe. Want alleen dan, zal ik hier mee door gaan!


En dan hebben we daar straks het jaar 2022. We kunnen weer vooruit kijken naar een nieuw teeltjaar. Wat het jaar 2022 gaat brengen kunnen we niet voorspellen. Krijgen we nog een strenge vorst? Dat zou voor onze kleigrond echt wel goed zijn! Dus stiekem hoop ik daar wel op. Of krijgen we juist nog een flink pak sneeuw?

Ons bouwplan is helemaal rond. De wintertarwe voor oogst 2022 groeit al lekker door. De percelen waar we aardappelen gaan poten, hebben we gekozen. We telen onze aardappelen 1 keer per 4 jaar op hetzelfde perceel. Dit jaar hebben we 2 percelen voor onze aardappelen. Helaas op onze zwaarste grond. Aangezien wij onze aardappelen in samenwerking doen met onze buren, kunnen wij iedere keer bekijken welke grond we ter beschikking hebben. We maken dan ook echt een planning welke rassen waar komen te staan.

Er komt dit jaar ook voor mij een geheel nieuwe teelt op het bouwplan te staan. Dat zijn namelijk bruine bonen. We gaan in samenwerking met CZAV voor HAK deze bruine bonen telen. Voorheen werden er alleen bruine bonen in Zeeland geteeld, maar omdat er niet meer overal met zoet water kan worden beregent, zoeken ze nu ook naar andere kleigronden waar ze dit wel kunnen. Gelukkig kan ik vertrouwen op de juiste adviezen van mijn adviseur en zie ik deze teelt dan ook vol verwachting tegemoet. Het enige waar ik naar op zoek moet, is een goed recept om bruine bonen lekker te kunnen gaan vinden. Dat heb ik tot op heden nog niet gevonden. Bruine bonen zijn niet mijn favoriete avond eten.

Natuurlijk Hoeksche Waard

Trudy de Jong is De Hoeksche boerin 🚜 Ze neemt je in onderstaande video van Natuurlijk Hoeksche Waard mee in haar dagelijks leven als boerin de Hoeksche Waard 👇

Iedere maand neemt de Hoeksche Boerin jullie mee in haar werkzaamheden. Mocht je vragen voor de Hoeksche Boerin hebben, dan kunnen jullie haar vinden op de social media kanalen. Of een berichtje aan Hoeksch Nieuws, dan komt het vanzelf bij haar terecht!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren