Gezondheidspraktijk Noordzij: 2022 krachtig en gezond starten? Doe de preventieve BodyScan!

Redactie Hoeksch Nieuws
7 Min Read
Romy Noordzij van Gezondheidspraktijk Noordzij uit Westmaas - Foto PR

Het begin van het nieuwe jaar staat vaak in het teken van goede voornemens. “Vanaf maandag ga ik echt gezonder eten, meer bewegen, 5 kilo afvallen. Dit jaar ga ik het écht doen, dit wordt mijn jaar!” Eén maand verder hebben de meeste mensen al die goede voornemens alweer opgegeven. Hoe komt dat toch? 

Blijvende gedragsverandering

De belangrijkste reden is dat blijvende gedragsverandering één van de moeilijkste dingen is die er is. Ons leven is namelijk opgebouwd uit gewoontes. Deze staan aan de basis van alles wat we denken en doen. Zelfs alles wat wij eten en drinken is vormgegeven door gewoontes. Gewoontes zijn als het ware vastgeroeste paden in onze hersenen die we niet zo gemakkelijk kunnen veranderen. Vaak zijn ze er ook met de paplepel ingegoten. Bij gezinnen waarbij vroeger vaak ongezond fastfood werd gegeten, hebben de kinderen een grotere kans op het ontwikkelen van overgewicht en vervelende gezondheidsklachten. 

Je omgeving speelt dus een grote rol bij vormgeven van gewoontes. Als je beseft dat je gewoontes je leven vormgeven, is het aanleren van één vaardigheid dus het allerbelangrijkste: je gewoonten in de hand houden. Helaas heeft 99% van de mensen nooit geleerd hoe je definitief ongezonde gewoonten kunt doorbreken, en hoe je gezonde gewoonten kunt creëren én behouden. 

Noodzaak of verlangen

Een blijvende gedragsverandering – of het nu een paar kilo’s afvallen is of je gezondheidsklachten verminderen – vindt altijd en alleen maar plaats vanuit noodzaak of verlangen: je moet of je wilt het heel graag. Het is essentieel dat je bedenkt waarom je gezonder wilt leven: waarschijnlijk omdat je niet goed in je vel zit en je niet blij wordt wanneer je in de spiegel kijkt. Je wilt jezelf beter voelen; fitter en gezonder. Dat is het einddoel. Het middel is door beter voor je lichaam te zorgen door bijvoorbeeld bewustere voedingskeuzes te maken en meer te gaan bewegen. Een bijzaak is een vermindering van het getalletje op de weegschaal. 

Hoe vergroot ik mijn kans op slagen?

Wat jouw goede voornemens dit jaar ook zijn, de kans dat je ze aan het eind van het jaar succesvol hebt volgehouden is vrij klein, mits je rekening houdt met de volgende do’s en don’ts: 

DO’S:

✅ Maak gebruik van implementatie intenties. Bij implementatie intenties is het bewezen dat ze de kans op een blijvende gedragsverandering vergroten. Een implementatie intentie ziet er zo uit: ‘ALS… (ik thuis kom van werk)… DAN… (ga ik 20 minuten hardlopen).

✅ Het is ook wetenschappelijk bewezen dat je met een planning (het liefste met smart-doelen erbij) meer kans hebt op een productieve dag. Maak dus een dag-, week- en maandplanning en vink elke dag 1 stapje af naar je doel. Kleine stapjes, groot resultaat. ✅ Meten = weten! Zijn jouw goede voornemens gericht op het verbeteren van je gezondheid? Dan is het waardevol om inzichtelijk te maken hoe het staat gesteld met jouw gezondheid op basis van onderzoek. Ook als je klachten hebt is dit waardevol zodat je erachter kunt komen waar jouw klachten mogelijk vandaan komen.

DON’TS:

Wil niet te veel, te snel in één keer. Je te beseffen dat gedragsverandering tijd kost en we allemaal maar 24 uur in een dag hebben kan te veel en te snel ervoor zorgen dat je niet aan je eigen hoog gestelde verwachtingen kan voldoen waardoor je de moed al snel opgeeft.

Daarbij komen we gelijk bij het volgende punt: veel mensen stellen onrealistische voornemens en doelen op. Je kan niet een marathon lopen als je nog nooit hebt hardgelopen of 30 kg afvallen zonder dat je weet hoe je dit gaat aanpakken. 

Terugval hoort bij gedragsverandering. We zijn als mensen allemaal gewoontedieren en wanneer het allemaal even niet loopt zoals gepland zijn we sneller geneigd om terug te vallen in ons oude gedrag. Zorg daarom voor een concreet plan van aanpak wanneer terugval zich voordoet. 

Samenwerken naar een betere gezondheid en minder klachten?

Om 2022 goed te beginnen heeft Romy, eigenaresse en orthomoleculair therapeut van Gezondheidspraktijk Noordzij een hele toffe aanbieding voor je. In januari biedt zij de preventieve BodyScan aan, inclusief intakeconsult, uitgebreid gezondheidsplan en evaluatieconsult, voor slechts €99,-. Indien je aanvullend bent verzekerd wordt er bovendien ook nog meestal een deel van de kosten vergoed. 

Wat meet de preventieve BodyScan?

Met de BodyScan krijg je binnen 5 minuten inzicht in ruim 100 parameters, welke een specifiek beeld geven in hoe het met jouw gezondheid is gesteld en de mogelijke oorzaken van een groot aantal gezondheidsklachten kunnen achterhalen zoals vermoeidheid, darmklachten, huidklachten, hoofdpijn, hormonale klachten en de welkbekende ´vage´ klachten. De BodyScan geeft o.a. inzicht in de status en werking van o.a. het hart- en de bloedvaten, het maagdarmstelsel en de spijsvertering, galblaas, alvleesklier, lever, longen, hersenen, botten, bloedsuiker, immuunsysteem, schildklier, huid en hormonen.

Maak nu een afspraak voor de BodyScan, inclusief consult van 30 minuten, advies en behandelplan voor het actietarief van €99,-* 

* Deze aanbieding is alleen geldig indien de afspraak voor de BodyScan wordt gemaakt in januari 2022. 

Wil je een afspraak maken voor de BodyScan of heb je vragen? Mail naar [email protected] of stuur een Whatsapp bericht naar 06 36 000 180 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren